Cenusareasa – spectacol suplimentar in cadrul campaniei “Artistii pentru Artisti”

La cererea publicului, conducerea Operei Comice pentru Copii a decis programarea unei reprezentatii suplimentare pentru baletul Cenusareasa, sambata, 28 martie 2015, de la ora 13:00, dupa ce biletele pentru prima reprezentatie s-au epuizat in mai putin de 10 zile de la punerea in vanzare pe platforma bilete.ro. Ambele spectacole, in regia si coregrafia Corinei Dumitrescu, fac parte din campania Artistii pentru Artisti, la care Opera Comica a aderat incepand cu aceasta stagiune.

Suntem bucurosi ca publicul intelege si sprijina activ acest demers socio-cultural de onoare, initiat de UNITER. Doar impreuna putem contribui la imbunatatirea existentei celor care, o viata intreaga, si-au pus sufletul in slujba aplauzelor. Acesta este modul nostru de a le arata ca ii sarbatorim si ca ne mandrim cu ei., a declarat Felicia Filip, managerul institutiei.

Initiata in 2002, campania nationala Artistii pentru artisti are menirea de a sensibiliza opinia publica in vederea strangerii de fonduri pentru artistii varstnici, cu probleme de sanatate din toata tara. Campania are loc anual, in intervalul martie – aprilie, definit ca o perioada a solidaritatii teatrale, intrucat data de 27 martie este consacrata Zilei Mondiale a Teatrului.

Ultima luna marcheaza un succes de casa desavarsit pentru Opera Comica pentru Copii: la finalul celor 17 reprezentatii ale musical-ului Peter Pan, care a avut premiera pe 13 februarie 2015, rezultatele sunt graitoare: 6719 bilete vandute si 7208 spectatori in sala. Astfel, acesta este primul spectacol integral cu grad de ocupare 100% din palmaresul institutiei. De asemenea, incepand cu 24 martie, spectatorii vor putea achizitiona bilete la cele 16 reprezentatii ale urmatoarei premiere din stagiunea curenta, opera Flautul fermecat, a carui regie este semnata de Cristian Mihailescu.

Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte doua noi productii: Fetita cu chibrituri (balet, premiera pe 5 iunie) si Aventurile Baronului Münchhausen, de Dan Dediu (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International George Enescu). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro – cu 48 de ore inainte de spectacol – si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16) – cu o ora inaintea inceperii spectacolului – in limita locurilor disponibile.