CATENA sustine Audience Award Film Festival 2017

Cea de-a II-a editie a Audience Award Film Festival 2017, prezinta la Muzeul Taranului Roman (Cinema Muzeul Taranului si la Clubul Taranului) filmele recompensate cu premiul publicului la marile festivaluri ale lumii, dar si o editie speciala sing-along cu cele mai noi si apreciate musical-uri („La La Land”, „Mamma Mia!”) la care publicul poate canta in timpul proiectiei!

Vor fi prezentate trei premiere: ”Café Society”, cel mai recent film al lui Woody Allen, comedia ”Perfetti Sconosciuti” / ”Complet straini”, de Paolo Genovese, cel mai mare hit al box office-ului italian din ultimii ani si ”Insyriated”, castigatorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin 2017), iar in fiecare seara, dupa proiectii sunt programate la Clubul Taranului recitaluri si concerte, dar si un un Karaoke Party cu melodii celebre din filme.

Audience Award Film Festival este organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop si este realizat cu sprijinul CATENA, IQOS si al Institutului Cultural Roman.

Audience Award Film Festival prezinta doua din titlurile nominalizate la Premiile Oscar 2017 pentru cel mai bun film strain.
Sambata, 22 aprilie, de la ora 16.00, este programat australianul „Tanna”, o poveste de dragoste filmata in Vanuatu, in insula Tanna din Pacificul de Sud si recompensata la Venetia (2015) cu premiul publicului si premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica. Cea mai buna comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) si Premiul Publicului la Edinburgh, filmul suedez „A Man Called Ove” in regia lui Hannes Holm, va putea fi vizionat, duminica, 23 aprilie, de la ora 15.30 la Cinema Muzeul Taranului. Rolf Lassgård il interpreteaza pe batranul tafnos Ove, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Seattle IFF si o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

Audience Award Film Festival propune si o serie de proiecii sing-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical recente – „La La Land” (Premiul Publicului, Toronto 2016), „Once” (Premiul Publicului, Sundance si Dublin, 2007) si „Mamma Mia!” (People’s Choice Awards, 2009) – dar si seri de muzica la Clubul Taranului: concert Ada Milea, Bobo Burlacianu, Vladimir Ivanov si Alex Neagu, pe 21 aprilie, in deschiderea festivalului, Shannon Ceili Band si invitatii Stefan Orheanu si trupa Irish Way, pe 22 aprilie si Karaoke Party cu melodii celebre din filme, pe 23 aprilie.

Iata programul Audience Award Film Festival 2017:
http://filmedefestival.ro/audience-award-ff/program/

Vineri 21 aprilie 2017:
Cinema Muzeul Taranului
18:00 – Café Society de Woody Allen (2016, 96′, SUA). Cannes 2016.
20:00 – La La Land de Damien Chazelle (2016, 126′, SUA). Oscar – Cea mai buna melodie: City of Stars, Premiul Publicului, Toronto. (sing-along)
Clubul Taranului
22:00 – Ada Milea, Bobo Burlacianu, Vladimir Ivanov si Alex Neagu
Cinema Muzeul Taranului

Sambata 22 aprilie 2017
16:00 – Tanna de Martin Butler & Bentley Dean (2015, 100′, Australia, Vanuatu). Nominalizat la Oscar, Premiul publicului, Venetia
18:00 – Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) de Paolo Genovese (2016, 97′, Italia). Cel mai bun scenariu, Tribeca, Premiul Publicului, Haugesund
20:00 – Once de John Carney (2007, 85′, Irlanda). Oscar – Cea mai buna melodie: Falling Slowly, Premiul Publicului, Sundance. (sing-along)
Clubul Taranului
21:30 – Shannon Ceili Band – invitati: Stefan Orheanu si trupa Irish Way

Duminica 23 aprilie 2017
Cinema Muzeul Taranului
15:30 – A Man Called Ove de Hannes Holm (2015, 116′, Suedia, Norvegia). Nominalizat la Oscar, Premiul Publicului, Edinburgh
18:00 – Insyriated de Philippe Van Leeuw (2017, 85’, Franta, Belgia). Premiul Publicului, Berlin
20:00 – Mamma Mia! de Phyllida Lloyd (2008, 108′, SUA). People’s Choice Awards (sing-along)
Clubul Taranului
22:00 – Karaoke Party cu melodii celebre din filme

Insyriated si Perfetti Sconosciuti – filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Venetia, in premiera la Audience Award Film Festival

Comedia Perfetti Sconosciuti („Complet straini”), de Paolo Genovese, cel mai mare hit al box office-ului italian din ultimii ani, recompensat cu Premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, va fi proiectat in premiera in Romania pe 22 aprilie, de la ora 18.00 la Audience Award Film Festival. Tot in premiera, pe 23 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc si proiectia dramei „Insyriated” in regia lui Philippe Van Leeuw, castigatorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin, 2017.
Trailer Perfetti Sconosciuti („Complet straini”): https://www.youtube.com/watch?v=aGjEkKqiBnk

Mai mult decat un mijloc de comunicare, telefonul mobil a devenit in societatea actuala o adevarata cutie neagra a fiecaruia dintre noi. Perfetti Sconosciuti urmareste jocul periculos al unui grup de sapte prieteni vechi care decid sa isi impartaseasca mesajele, e-mailurile si apelurile primite in timpul cinei, tinand toti telefoanele pe masa. Cat de bine ne cunoastem prietenii si pe cei apropiati? este intrebarea in jurul careia Filippo Bologna, Paolo Costella, Paolo Genovese, Paola Mammini si Rolando Ravello au scris scenariul filmului, scenariu premiat la Tribeca in 2016. Filmul ii are in rolurile principale pe Marco Giallini, Kasia Smutniak, Valerio Mastandrea, Anna Foglietta, Edoardo Leo, Alba Rohrwacher si Giuseppe Battiston. Dupa proiectia in premiera la Audience Award Film Festival (22 aprilie, ora 18.00) filmul distribuit in Romania de Independenta Film va intra in cinematografe din 28 aprilie.

Castigatorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin 2017, Insyriated prezinta drama razboiului din Siria prin povestea unei mame cu trei copii si a oaspetilor acesteia ramasi blocati in casa in timpul unui asediu intr-un cartier din Damasc. Actiunea are loc intr-o singura zi, in apartamentul lui Oum Yazan, interpretata de actrita Hiam Abbass, cunoscuta pentru rolul Salmei Zidane din Lemon Tree (2008) pentru care a fost nominalizata la Premiul Academiei Europene de Film la categoria cea mai buna actrita. Captivant de la inceput pana la final scria Deborah Young, de la Hollywood Reporter despre filmul care va fi proiectat duminica, 23 aprilie, de la ora 18.00 la Cinema Muzeul Taranului.
Trailer Insyriated: https://www.youtube.com/watch?v=OEtw3C2nUSw

Trailere si informatii despre filme: http://filmedefestival.ro/audience-award-ff/filme/
Mai multe detalii despre evenimentele din festival:
http://filmedefestival.ro/audience-award-ff/evenimente/

Biletele la filme pot fi achizitionate la Cinema Muzeul Taranului, pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook. Pretul unui bilet este de 10 RON.
Biletele la concerte:
21 aprilie, ora 22:00 – Ada Milea, Bobo Burlacianu, Vladimir Ivanov si Alex Neagu
Pret bilet: 40 RON.
22 aprilie, ora 21:30 – Shannon Ceili Band. Invitatii Stefan Orheanu si trupa Irish Way.
Pret bilet: 20 RON.
23 aprilie: Karaoke Party. Intrare libera in limita locurilor disponibile.