CATENA, sponsor al filmului „Octav” de Serge Ioan Celibidachi

Sala Palatului din Bucuresti gazduieste Premiera de Gala a filmului „Octav” cu Marcel Iures in rolul principal, un lung-metraj regizat de Serge Ioan Celebidache. Filmul este o coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul „Octav”, ce va rula in cinematografele din tara incepand cu 6 octombrie 2017, este clasificat cu AG (Audienta Generala). Din distributie fac parte Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Stefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan. Filmul a fost selectionat in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, la sectiunea Focus on World Cinema ce a avut loc in perioada 24 august – 4 septembrie in Canada si avut premiera mondiala in data de 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc.

Marcel Iures: Octav este o poveste clara, minunata si frumoasa.

Prima proiectie a filmului Octav a avut loc la ARCUB Gabroveni, urmata de o conferinta de presa la care au participat o parte din actorii din distributia filmului in frunte cu Marcel Iures acompaniati de Blaco Giurato directorul de imagine si coscenaristul James Olivier. A fost un bun prilej pentru cei peste o suta jurnalistii prezenti in sala sa discute despre specificul acestui film in contextul romanesc de astazi si sa aprofundeze mesajul pe care acest film doreste sa-l transmita catre publicul din tara si din strainatate. La Octav am gasit cea mai minunata echipa din toata cariera mea, adica profesionisti care isi iubesc munca si investesc pasiune. In Romania aveti o mare sansa astazi sa-i invatati pe ceilalti, repet sa invatati lumea cum se face cinematografia, a subliniat directorul de imagine al filmului Blasco Giurato.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a explicat cum a luat nastere scenariul filmului:. Am crescut cu foarte multi batrani in jurul meu si cumva acest contrast al timpului a ramas ceva aparte pentru mine. Am scris textul impreuna cu prietenul meu James Olivier, propunandu-i cumva sa exploram trecutul, sa ajungem la o evaluare a timpului. A fost de la bun inceput in scenariu aceasta motivatie a timpului. Nu este un film despre tatal meu. De la Marcel Iures a venit ideea sa-l joace pe tatal meu, sa umple personajul principal Octav cu ceva mai mult. A fost o discutie foarte deschisa si o provocare foarte interesanta.

Adela Vrinceanu Celebidachi, producator general: Filmul Octav este pentru spectatorii romani o hrana pentru suflet.

L-am intrebat pe Serge cine este batranul si el mi-a spus ca oricine – a explicat Marcel Iures aceasta alegere pentru rolul sau. Atunci o sa-l fac pe tatal tau, i-am spus eu. A fost alegerea mea. Machiajul a fost intr-adevar formidabil. Cine vede filmul se convinge usor de acest lucru. Nu in fiecare zi ai ocazia sa-l poti intruchipa pe marele muzician. Sa nu uitam ca Sergiu Celibidache nu a fost doar un erou al muzicii, dar si a unei intregi tari. E mare lucru sa dai viata unui astfel de personaj. Pentru marele actor filmul Octav este o poveste clara, minunata si frumoasa care prin prezenta celor doi copii, Alessia Tofan si a lui Eric Aradits a oferit un grad mare de autenticitate peliculei. In aceasta poveste se naste o familie temporara. Copiii sunt cei mai pretiosi in familia asta si trebuie sa tinem cont la maxim de ei. Ei nu au trucuri, nu se prefac ei sunt cinstiti. M-am inteles de minune cu Alessia, mai ales ca atunci cand ai talent te intelegi din plin, a subliniat Marcel Iures. Blasco Giurato l-a comparat pe Eric cu actorul Marcello Mastroianni: Ca personalitate si actor, Eric este incredibil. De indata ce-si termina scenele devenea din nou copilul vesel care glumea, se juca. Iesea din pesonaj cu o usurinta incredibila. Actorii de obicei sunt foarte concentrati pe scena sunt putini care se intorc brusc in cotidian cu atata bucurie si naturalete. Eu cred ca Eric va calca pe urmele marelui actor italian Marcello Mastroianni.

Filmul va avea succes in Romania pentru ca este un film de calitate, cu imagine exceptionala si o muzica frumoasa – a spus producatorul general al filmului, Adela Vrinceanu Celebidachi. Am adunat valori de la Marcel Iures, Victor Rebengiuc la Vladimir Cosma care a compus coloana sonora care are peste 400 de filme in potofoliu. Avem un film care este oarecum atipic in peisajul romanesc, dar care se adreseaza sufletului. Este un film care reprezinta hrana pentru suflet. Cred ca toti romanii au nevoie de acest lucru. Avem nevoie sa vedem un film cu imagini frumoase si o Romanie frumoasa. Pentru publicul din afara ramane de vazut, dar in Romania mizam pe oamenii care au nevoie sa vada o Romanie frumoasa si au nevoie de inca niste motive pentru a simti din nou sentimentul de mandrie nationala.

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmarit aici: https://youtu.be/pJ5EoVp0okw
Mai multe detalii despre filmul OCTAV se gasesc si pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

CATENA se numara printre finantatorii filmului OCTAV.

Foto: Adi Marineci