Catena Racing Team la Rocket Bike Fest, editia a IV-a, 2014

Dupa ce a fost desemnata CEA MAI INIMOASA si CEA MAI NUMEROASA ECHIPA la cea de-a III-a editie a CAMPINA OPEN MTB 2014 (6 septembrie 2014), CATENA RACING TEAM va participa pe 20 septembrie 2014 la concursul de ciclism cross – country ROCKET BIKE FEST 2014

Peste 70 de reprezentanti FILDAS si CATENA Grup se vor alinia pe 20 septembrie 2014 la START-ul celei de-a IV-a editie a competitiei de ciclism cross–country ROCKET BIKE FEST 2014, eveniment ce se va desfasura la Cernica, in Phoenix Aventura Parc. Acestia vor concura la categoriile Hobby (25.2km) si Race (50.4km).

Lansata oficial cu ocazia CAMPINA OPEN MTB – Race for Autism 2014, care a avut loc pe 6 septembrie 2014, CATENA RACING TEAM este o echipa polisportiva alcatuita din angajati si colaboratori din Bucuresti si din tara ai FILDAS si CATENA Grup si ai TONICA Group, toti pasionati de sport si miscare in aer liber. Aceasta a fost creata la initiativa lui Radu George, Vicepresedinte FILDAS si CATENA Grup, ca o echipa redutabila a caror membri au participat si vor participa si de-acum incolo la tot mai multe competitii sportive de mountain bike, fotbal, cros, natatie, triathlon, body-building s.a.

CATENA RACING TEAM este onorata sa se alature acestui proiect initiat de Asociația Help Autism si BikeXpert in 2013. ROCKET BIKE FEST a strans la editiile organizate anterioare peste 800 de concurenti si peste 2000 de participanti cu ocazia fiecarui eveniment, zeci de parteneri, sponsori si sustinatori mass-media. Organizatorii, alaturi de cei aproape 200 de voluntari construiesc de fiecare dată si o pista a prieteniei la cel mai mare eveniment sportiv dedicat acestei cauze.

Televiziunea online Senso Arte.RO a dedicat un amplu reportaj Asociatiei Help Autism, concertului de binefacere Suflet în culori si concursului ROCKET BIKE FEST cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului sarbatorita in intreaga lume pe 2 aprilie:

https://Sensoarte.ro/sanatate/Eveniment-5091/suflet-in-culori-eveniment-pentru-copiii-cu-autism

ROCKET BIKE FEST este un concurs de ciclism cross country (XCO) care isi propune sa sprijine un stil de viata sanatos si sa promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber. Evenimentul vine in intampinarea tuturor iubitorilor de natura si a pasionatilor de competitii sportive, avand ca obiectiv constientizarea autismului si sustinerea programelor de integrare a copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist. Cu cei 34.000 RON stransi in editiile din 2013 pentru continuarea Programului National de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologica si Interventie Timpurie in Autism, ROCKET BIKE FEST a insemnat sansa spre recuperare pentru mai bine de 100 copii cu tulburari din spectrul autist.

ROCKET BIKE FEST a fost desemnat Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport si recreere la Gala Nationala a Voluntarilor.

Reprezentantii CATENA RACING TEAM au marcat pana acum un sezon competitional de succes prin participarea in acest an la alte competitii majore de gen: concursul de mountain bike Macin XC, un eveniment organizat in superba si spectaculoasa zona a Parcului National Muntii Macinului, cursa Zimbraria Neagra XC, o competitie Mountain Bike Cross Country desfasurata in padurea din jurul rezervatiei cu acelasi nume de langa localitatea Bucsani, judetul Dambovita si Campina Open MTB 2014, competitie la care CATENA RACING TEAM a fost recompensata cu Premiul pentru CEA MAI INIMOASA si CEA MAI NUMEROASA ECHIPA. Aproape 150 de reprezentanti CATENA din toata tara s-au aliniat la START-ul evenimentului organizat cu scopul de a incuraja un stil de viata sanatos, dar si de a promova imprejurimile orasului Campina. Platoul Muscelului si intreg traseul s-au inverzit din cauza celor de la CATENA – comentau concurentii si organizatorii. Toti reprezentantii CATENA au purtat tricouri de culoare verde, inscriptionate! Si acea competitie de mountain bike a fost una caritabila: suma rezultata din taxele de participare este utilizata in beneficiul copiilor bolnavi de autism din judetul Prahova si pentru proiectele derulate de Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA). In 2012, in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, Campina Open Mountain Bike – Race for Autism! a fost desemnat Proiectul de voluntariat al anului in domeniul Sport si recreere.

De aceea, trebuie remarcata contributia financiara a celor 150 de reprezentati FILDAS si CATENA Grup care au participat (toti au trecut linia de sosire!) la editia 2014.

Cu siguranta se va auzi mereu si de-acum incolo de performantele si performerii CATENA RACING TEAM,o echipa formidabila a caror membri vor participa la cele mai importante competitii sportive din Bucuresti si din tara.