CARAVANA TIC sau POVESTEA UNEI CALATORII PRIN LUMEA TEATRULUI

La inceput de vara se numara… planurile de vacanta! Teatrul Ion Creanga a pregatit o surpriza frumoasa ‒ intitulata „Caravana TIC” ‒ pentru peste 700 de copii din mediul rural, invitati sa se aventureze intr-o excursie de o zi alaturi de echipa teatrului. Surpriza ia forma unei invitatii adresate micutilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani, care vor descoperi astfel atat mirajul aventurilor inchipuite si traite in spectacole, cat si tainele artistilor si tehnicienilor care-si dovedesc maiestria pe scena si in culise.

Proiectul se deruleaza in perioada mai – decembrie 2015 cu sprijinul Kaufland Romania, a carui implicare generoasa a permis realizarea Caravanei TIC in regim gratuit. Astfel, pe durata celor sase luni, aproximativ 800 de persoane – copii si adulti (cadre didactice / parinti / asistenti maternali) vor participa la activitatile organizate de Teatrul Ion Creanga, beneficiind de un program variat de activitati (spectacole, ateliere, intalniri cu actorii) si evenimente conexe, recreative. Totodata, pentru a facilita participarea beneficiarilor, care provin din medii cu posibilitati financiare reduse, Caravana TIC asigura transportul grupurilor invitate.

In urma succesului intampinat la prima vizita – caravana pilot – care a avut loc luni, 25 mai, cu participarea unui grup de 40 de elevi din localitatea Comana, judetul Giurgiu, Teatrul Ion Creanga a programat o noua calatorie sambata, 6 iunie. Cu aceasta ocazie, 40 de prichindei din comuna Clejani, jud. Giurgiu vor urmari spectacolul Insula misterioasa, urmand ca dupa spectacol sa ii intalneasca pe actorii care dau viata personajelor lui Jules Verne pe scena si sa participe la atelierul de teatru coordonat de Claudia Revnic, actrita a Teatrului Ion Creanga.

Caravana TIC va continua si pe durata verii, Teatrul Ion Creanga programand o serie de reprezentatii cu spectacolul interactiv de teatru in miniatura Cartierul povestilor, care va avea loc in aer liber, la sediul administrativ al institutiei.

Pentru mai multe informatii despre proiect, persoana de contact este Anca Scurtu, Coordonator PR – e-mail: [email protected], nr. tel.: 0723.513.338.

Teatrul Ion Creanga – Caravana TIC
Sponsor: Kaufland Romania
Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Blitz TV, Senso Arte, Sapte Seri, Observatorul Cultural, Evenimentul Zilei, Agepres, Smart Woman, Business Review, Online Gallery, CalendarEvenimente, ArtLine.ro, UrbanKid, GoKid, Bebelu.ro, Copilul.ro, Gradinite.com, Gradinite Bucuresti, Calendarul Copiilor, MacMacKids.