Call for Entries SPOTLIGHT 2018

In aprilie, creativii schimba fata Bucurestilor la Festivalul International al Luminii de la Bucuresti.

Intre 12 si 15 aprilie, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival transforma, pentru al patrulea an la rand, una dintre cele mai importante artere ale Bucurestiului, Calea Victoriei, intr-o galerie in aer liber a instalatiilor de lumina. In parteneriat cu Festivalul Luminilor de la Berlin, Spotlight 2018 aduce la Bucuresti proiecte multimedia care imbina tehnica de ultima generatie cu continut artistic, emotie si storytelling, anunta organizatorii evenimentului, Primaria Capitalei prin ARCUB.
Sub motto-ul editiei din 2018, „United We Shine”, organizatorii festivalului invita artistii din tara si strainatate sa participe la CONCURSUL DE VIDEO MAPPING SPOTLIGHT. Pentru prima data in istoria festivalului, fatada Palatului CEC va fi transformata prin proiectii 3D de video mapping cu cele mai inovative lucrari inscrise in concursul editiei Spotlight din acest an. Sase dintre cele mai creative propuneri vor fi selectate de un juriu de specialitate si vor fi proiectate, pe toata durata festivalului, pe fatada Palatului CEC. Marele castigator al concursului de video mapping Spotlight 2018 va fi ales chiar de public, pe baza voturilor online.

Inspirata de sarbatorirea a 100 de ani de la Marea Unire a Romaniei, tema proiectiilor de video mapping inscrise in competitia Spotlight din acest an este „United We Shine”. Propunerile participantilor trebuie sa puna accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni si orase, dintre culturi si etnii diferite, fatade si arta, lumina si intuneric. Conectand oamenii la oras, istoria la tehnologie, trecutul la viitor si arta la ritmul urban, Spotlight pune la dispozitie artistilor de pretutindeni una dintre cele mai impresionante cladiri ale Bucurestiului pentru a-si exprima propria viziune despre unitate, spirit de echipa si solidaritate.
Termenul limita de depunere a propunerilor de video mapping pentru fatada Palatului CEC este 9 februarie 2018. Cele sase echipe finaliste vor primi premii in valoare de 3.000 € fiecare. Lucrarea castigatoare va fi aleasa prin vot public, din cele sase finaliste, si va fi premiata cu alti 5.000 €.

Mai multe detalii privind inscrierea si regulamentul concursului sunt disponibile pe spotlightfestival.ro.
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.