Bucuresti, regasit – Metamorfoze 6

Marti, 14 octombrie 2014, are loc vernisajul expozitiei Bucuresti, regasit – Metamorfoze 6, incepand cu orele 18.00, la Centrul Metropolis, din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97 Bucuresti. Expozitia include fotografii cu si despre Bucuresti, realizate de renumitul artist George Dumitriu si va fi deschisa publicului in perioada 10-30 octombrie 2014.

Actuala expozitie organizata de Clubul Alumnus pentru UNESCO, ca o prima manifestare cu prilejul aniversarii a 15 ani de la crearea sa, este pe linia acelorasi preocupari, obiectivele alese de cunoscutul fotograf George Dumitriu fiind acelea pe care tinerii bucuresteni le frecventeaza cu asiduitate, cum ar fi Libraria Carturesti ori Biblioteca Sadoveanu, precum si altele, care nu le sunt prea cunoscute, dar care le-ar putea starni interesul, mai ales ca sunt recent si frumos restaurate. Bucurestiul regasit inseamna, intre altele, si redescoperirea de catre fiecare generatie a locurilor din capitala încarcate de istorie si farmec, a declarat Daniela Popescu, Presedinta organizatiei.

Proiectul Bucuresti, regasit – Metamorfoze VI in cadrul careia este realizata expozitia se adreseaza, in primul rand, tinerilor, dar si turistilor romani si straini care viziteaza Bucuresti-ul, punandu-le la dispozitie un album prin intermediul caruia pot afla repede si usor (albumul fiind in publicat in 3 limbi, cu texte in limbaj accesibil si informatii prezentate din perspectiva istorica, dar si turistica) despre un Bucuresti plin de farmec si povesti, locuri nedescoperite care te fac sa il indragesti. Textele din album sunt semnate de istoricul de arta Mihaela Varga.

Proiectul Bucuresti, regasit – Metamorfoze VI este o initiativa culturala a Alumnus Club pentru UNESCO si Federatia Europeana a Cluburilor, Centrelor si Asociatiilor UNESCO, finantat de ArCuB în cadrul Programului Cultural București 555. Proiect sustinut de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Centrul Metropolis si DanaArt Gallery.