Biletele individuale pentru Festivalul Enescu vor fi puse in vanzare pe 16 februarie.

Acestea vor putea fi tiparite si acasa de cumparatori (print@home)

Biltele individuale pentru editia 2015 a Festivalului International George Enescu (30 august -20 septembrie) vor fi puse in vanzare pe site-ul www.eventim.ro. Cumparatorii vor beneficia de un nou sistem de printare al biletelor, aliniat la nivel occidental – print@home – si le vor putea tipari acasa. Si celelalte metode de livrare Eventim raman valabile. Preturile biletelor variaza intre 40 RON si 160 RON.

Biletele individuale pentru editia 2015 a Festivalului International George Enescu se pun in vanzare pe site-ul www.eventim.ro, precum si in reteaua Eventim luni, 16 februarie, de la ora 10.00. In premiera, Eventim introduce un nou sistem de printare al biletelor – print@home – care permite cumparatorilor printarea biletelor acasa. Astfel, livrarea biletelor se face electronic, in format pdf. Optiunea print@home va fi disponibila pentru selectare pe site-ul Eventim in campul “Metode de livrare”, iar plata se face prin card. In afara de print@home, vor fi disponibile si metodele de livrare deja cunoscute, prin curier si prin ridicare de la sediile Eventim, iar ca metode de plata: plata prin card, transfer bancar si plata prin numerar la sediile Eventim.

O alta noutate realizata de Eventim este crearea unei camere de asteptare virtuala. Astfel, in cazul in care datorita cererii foarte mari de bilete se ating anumite limite de trafic pe site-ul www.eventim.ro, aceasta camera virtuala va intra in functiune si utilizatorii vor fi rugati sa astepte pana cand vor putea accesa paginile de cumparare a biletor. Camera de asteptare virtuala functioneaza ca o coada virtuala, utilizatorii putand intra pe site in ordinea in care l-au accesat.
Pentru a crea cat mai multe sanse de cumparare in mod echilibrat pentru toti cumparatorii, Eventim permite achizitionarea a maxim 8 bilete la acelasi concert/per cumparator.
Vor fi puse in vanzare aproximativ 350 bilete per concert pentru concertele de la Ateneul Roman, din seriile Camerale si By Midnight, si 1600 bilete per concert pentru cele din seria Mari Orchestre de la Sala Palatului.

Preturile biletelor variaza de la 40 RON la 160 de RON, astfel:

Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)
• Categ. I 160 RON
• Categ. a II-a 130 RON
• Categ. a III-a 100 RON
• Categ. a IV-a 70 RON

Seria RECITALURI SI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Roman)
• Categ. I 160 RON
• Categ. a II-a 130 RON

Seria “BY MIDNIGHT” (Ateneul Roman)
• Categ. I 160 RON
• Categ. a II-a 130 RON

Seria CONCERTELE DE DIMINEATA (Ateneul Roman, Sala Mica a Palatului)
• Categ. I 50 RON
• Categ. a II-a 40 RON

Programul Festivalulu Enescu 2015 este disponibil la acest link.
Pe site-ul Festivalului, publicul va avea la dispozitie si un ghid al utilizatorului cu recomandari – 10 pasi ca sa iti cumperi bilete la Festivalul Enescu.
Asa cum s-a intamplat si in 2013, si in ianuarie 2015 cand au fost puse in vanzare abonamentele, estimam ca biletele pentru majoritatea concertelor de la Ateneu, precum si pentru mai multe spectacole de la Sala Palatului se vor epuiza in timp record. Eventim recomanda cumparatorilor sa aleaga varianta achizitionarii online pentru bilete, prin site-ul www.eventim.ro, aceasta fiind metoda cea mai rapida si flexibila de achizitionare. In conditii atat de ridicate de trafic, procesul de achizitionare inseamna fractiuni de secunde. Astfel, pentru doritorii de bilete care vor sa le achizitioneze de la sediul Eventim sansele de reusita se reduc in raport cu utilizatorii care opteaza pentru varianta achizitionariil online.

Editia 2015 a Festivalului International George Enescu va avea loc intre 30 august si 20 septembrie, la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti si va gazdui timp de 22 de zile 58 de concerte in sali, precum si multe alte evenimente in aer liber, in cadrul ”Pietei Festivalului”, care se va desfasura intre 3 si 20 septembrie, si a ”Bucurestiului Creativ”.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului aduce in premiera la Bucuresti, dupa 15 ani de discutii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Salii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnata de prestigioasa revista britanica “Gramophone” in top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) si votata a doua cea mai buna orchestra din lume (2008), dupa Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care va concerta de asemenea in cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 si pe 20 septembrie. O orchestra americana de prestigiu vine si ea in premiera in Festival – San Francisco Symphony – si va interpreta si o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonisti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen si David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum si dirijorul de origine romana Ion Marin si pianista Maria João Pires se numara, de asemenea, printre atractiile acestei editii. Vor fi, de asemenea, prezenti in Festival si castigatori ai concursului „George Enescu” : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stanculeasa alaturi de Agnes Baltsa si pianista Elisabeta Leonskaja.
Publicul va putea asculta 20 de lucrari de George Enescu in interpretarile moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. In acest fel, Festivalul continua linia de a face cunoscut repertoriul enescian in plan international.
Detalii despre Festival pentru presa:
Ana-Maria Onisei ([email protected]; 0752220420).