Lucian Liciu – expozitia The Noble Art

Artistul Lucian Liciu ne surprinde din nou cu o expozitie plina de forta si dinamism, o expozitie care ne reaminteste ca viata este o lupta si trebuie sa o traim cu energie.

Expozitia The Noble Art poate fi vizitata la Galeria Caminul Artei in perioada 2 – 15 mai 2019. Invitata in expozitie cu lucrari este artista Nicoleta Gribincea.

Artistul vede viata ca pe o lupta intre bine si rau, intre prezent si trecut, intre asupritori si oprimati, intre oameni cinstiti si hoti; o lupta cu propriile limite ori cu ale altora, cu inertia, cu viciile, cu prostia, cu conformismul sau cu legea. O lupta pentru supravietuire, pentru idei, pentru atingerea unor anumite deziderate sau, pur si simplu, de dragul luptei. De cele mai multe ori, Lucian Liciu si-a plasat confruntarile in contextul boxului, dar, in unele situatii, manusile au fost lasate in favoarea batelor, loviturile nu au mai fost doar cele permise, iar bataile au depasit domeniul sportului, inclusiv pe cele ale fair play-ului.

Cu umor, artistul considera ca asa cum fetele unora cer sfaturi, ale altora cer pumni. In acest sens si in aceeasi linie de subtilitate si detasare, Liciu este interesat, la nivel de subtext, de faptul de a da si de a primi (pumni). Bataia este privita ca forma de cunoastere, croseul, directa si uppercut-ul, ca privilegii ontologice (toate acestea fiind tratate drept categorii epistemologice), in timp ce bataia incasata este privita ca proces de receptare. (Mihai Plamadeala, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras