B-Fit in the Street! – editia 2014

Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti, organizat de ArCuB, a ajuns la cea de-a VI-a editie. La sfarsitul lunii mai, centrul orasului a devenit un univers colorat, spre bucuria tuturor.

Timp de patru zile, veselie si culoare

Au fost prezente 30 de spectacole, sustinute de 230 de artisti din noua tari, precum Spania, Franta, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia, Romania si Australia.Spectacolele s-au tinut in Piata Unirii, Piata George Enescu, Piata Universitatii, Parcul Cismigiu, Centrul istoric si toate bulevardele centrale. Printre companiile care au sustinut spectacole se nuamara Compagnie Deus Ex Machina, Compagnia Teatro Scalzo, Krist Doo Street Theatre, Compagnie Mademoiselle Paillette, Close Act Theatre, Grupo Puja, Aquatique Show International si Compania Démons et Merveilles.

Programul ediției 2014 a festivalului B-FIT in the Street! a cuprins reprezentatii spectaculoase cu papusi gigant, extraterestri, personaje captivante, momente de improvizatie, masinarii sofisticate, jocuri de lumini si apa. Pastrand spiritul editiilor anterioare, reprezentatiile de la B-FIT in the Street! au combinat armonios dansul cu elemente de acrobatie, instalatiile suspendate, concertele in aer liber sau paradele parca desprinse dintr-o lume ireala.

Shakespeare Globe, prezenta inedita

Celebra companie de teatru londoneza a fost prezenta in festival cu trei reprezentatii ale spectacolului Hamlet.
Shakespeare’s Globe Theatre este renumit pentru activitatea pe care o desfasoara cu scopul de a promova operele shakespeariene in întreaga lume si de a readuce permanent in atenția iubitorilor de teatru informatii legate de viata marelui dramaturg si de epoca pe care a ilustrat-o.

Spectacolul Hamlet, in varianta in care s-a jucat la B-FIT, face parte din turneul Globe to Globe, pe care teatrul londonez il desfasoară in prezent pe intreg mapamondul. Inceput in aprilie 2014, turneul dureaza pana in aprilie 2016, timp in care actorii angrenati in acest proiect vor ajunge pe toate continentele, fiind astfel adevarati ambasadori ai operei shakespeariene.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator Ema Nicola.