“Armonii pascale” – Daniela Nane in turneul frumusetii spirituale

Actrita Daniela Nane, acompaniata de pianista Ioana Maria Lupascu sau de chitaristul Costin Soare, va ofera in perioada 22 martie – 4 aprilie 2015 un regal poetico-muzical care se va desfasura in locuri de extrema spectaculozitate.

Turneul “Armonii pascale”, organizat de Asociatia Culturala “Pro Valores” si Amena Studio, va aduce un spectacol de mare incarcatura spirituala in locuri deosebit de frumoase, precum: Salina Ocnele Mari de la Ramnicu Valcea (22 martie 2015, ora 13); Castelul Peles (28 martie 2015, ora 16), Teatrul National din Chisinau (29 martie 2015, ora 16), Palatul Unirii din Iasi (30 martie 2015, ora 18), Teatrul Tineretului din Piatra Neamt (31 martie 2015, ora 18), Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina (3 aprilie 2015, ora 18) si Palatul Mogosoaia (4 aprilie 2015, ora 17, 00).

Actrita Daniela Nane, o artista cu o prezenta scenica fermecatoare, va invita sa patrundeti in universul poeziei crestine. Ea a declarat: “Ma bucur mult sa aduc in fata iubitorilor de poezie cateva dintre cele mai frumoase versuri scrise vreodata despre adevar, divin, lumina, pace si dragoste. Sper ca oamenii sa traiasca momente de reala emotie si incantare, care sa le atinga inima, readucandu-le aminte de toata generozitatea si nobletea din suflete.” Spectacolele vor fi intregite de inspiratele interpretari muzicale semnate de pianista Ioana Maria Lupascu, in alternanta cu chitaristul Costin Soare.

Turneul Armonii pascale va mijloci sapte intalniri in care versurile unor poeti ca: Mihai Eminescu, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Ioan Alexandru, Arsenie Boca, Nichifor Crainic, Benone Burtescu sau Costache Ioanid, se vor impleti cu armoniile imaginate de: Astor Piazzolla, Constantin Silvestri, George Enescu, Paul Constantinescu, sau Johann Sebastian Bach.

Daniela Nane este actrita la Teatrul Bulandra din Bucuresti. La 19 ani a castigat titlul de “Miss Romania”. Academia de Teatru si Film din Bucuresti a absolvit-o in 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Catalin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam si Berlin in 1995 si inca un masterat in Cultura, civilizatie si teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, in 2012. A debutat in teatru in iunie 1995, sub indrumarea regizoarei Catalina Buzoianu, in spectacolul “Patul lui Procust”, dupa care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierduta”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” si noile productii realizate in regia lui Andrei Serban – “Omul cel bun din Seciuan” si in regia lui Alexandru Darie – “Conversatie dupa inmormantare”. Tot in 1995 debuteaza si in film, in “Eu sunt Adam”, in regia lui Dan Pita, urmand roluri in filme de lungmetraj sau de televiziune, romanesti sau internationale. Mare iubitoare a poeziei, a organizat de-a lungul timpului numeroase spectacole, iar in luna octombrie a anului 2014 a sustinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice.

Pianista Ioana Maria Lupascu urmeaza Conservatorul “Ciprian Porumbescu”, sustinandu-si lucrarea de licenta la Conservatorul “George Enescu” din Iasi. Intre 2001 si 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. Castigatoare, finalista sau laureata a numeroase concursuri din Romania, Grecia si Turcia, a renuntat la viata competitionala in favoarea unei cariere solistice, fiind o prezenta constanta pe scene din Italia, Romania, Elvetia, Croatia, Slovacia, Lituania, Belgia, Turcia si Spania. In 2007 a lansat CD-ul “Live Piano Solo”. In prezent este solista concertista a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti.

Costin Soare este unul dintre cei mai activi si mai implicati muzicieni-chitaristi ai generatiei sale. A sustinut recitaluri in tara si in strainatate; este presedintele Asociatiei Culturale Kitharalogos, organizator al „Serilor de chitara” din stagiunea Fundatiei ACCUMM de la Palatul Sutu, Bucuresti. Este profesor la Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” si profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti. Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar in anul 2008 si-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educatie (Departamentul de Muzica) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent in juriile concursurilor nationale si internationale din tara, unde contribuie la descoperirea si recompensarea tinerilor muzicieni. In 2013 si 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vara ale “Academiei Sighisoara”, iar in iunie 2014 a lansat CD-ul intitulat „Nocturne si dansuri”, cu lucrari pentru chitara solo inregistrate in premiera la noi, apartinand unor creatori ca: J.S Bach, B.Britten si T.Takemitsu.