Aproximativ 25.000 de bilete pentru Festivalul Enescu s-au vandut in numai o ora de la punerea in vanzare

Biletele pentru 10 concerte din seria celor Camerale (Ateneul Roman) s-au epuizat si 4 din seria ”Mari Orchestre” (Sala Palatului) sunt in curs de epuizare, potrivit cifrelor furnizate de Eventim. Astfel, in prima ora de la punerea in vanzare a biletelor individuale pentru editia 2015 a Festivalului International ”George Enescu” s-au vandut aproximativ 25.000 de bilete, in jur de 55% din totalul celor 46.500 de bilete puse in vanzare luni 16 februarie, la ora 10.00 AM..

Zece concerte au fost deja epuizate dintr-un total de 22 din seria concertelor camerale ce vor avea loc la Ateneul Roman. Astfel, nu mai sunt bilete disponibile pentru recitalurile si concertele sustinute de pianistii Fazil Say (4 septembrie), Murray Perahia (5 septembrie), Elisabeth Leonskaja (6 septembrie) si Maria João Pires (7 si 8 septembrie), de violonista Sophie-Anne Mutter (9 septembrie) si de David Garrett (15 septembrie), precum si concertele Konzerthausorchestrer Berlin (11 septembrie), Mozarteum Orchester Salzburg (17 septembrie) si Christian Zacharias (20 septembrie).

De asemenea, biletele pentru concertul sustinut de Orchestre de Chambre de Paris din seria Midnight (Ateneul Roman) sunt de asemenea epuizate, in timp ce pentru Sala Palatului, la mare cautare au fost biletele pentru concertele sustinute de Filarmonica din Berlin, Sankt Petersburg Orchestra, Wiener Philharmoniker si Royal Concertgebouw Amsterdam (19 septembrie). De mentionat este faptul ca aceste cifre corespundeau estimarilor orei 12.30 PM din ziua de 16 februarie.

Programul Festivalulu
Enescu 2015 este disponibil la acest link.

Editia 2015 va avea loc intre 30 august si 20 septembrie, la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti si va gazdui timp de 22 de zile 58 de concerte in sali, precum si multe alte evenimente in aer liber, in cadrul ”Pietei Festivalului”, care se va desfasura intre 3 si 20 septembrie, si a ”Bucurestiului Creativ”.
Cea de-a XXII-a editie a Festivalului aduce in premiera la Bucuresti, dupa 15 ani de discutii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Salii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnata de prestigioasa revista britanica “Gramophone” in top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) si votata a doua cea mai buna orchestra din lume (2008), dupa Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care va concerta de asemenea in cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 si pe 20 septembrie. O orchestra americana de prestigiu vine si ea in premiera in Festival – San Francisco Symphony – si va interpreta si o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonisti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen si David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum si dirijorul de origine romana Ion Marin si pianista Maria João Pires se numara printre atractiile acestei editii. Vor fi, de asemenea, prezenti in Festival si castigatori ai concursului „George Enescu”: Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stanculeasa alaturi de Agnes Baltsa si pianista Elisabeta Leonskaja.
Publicul meloman va putea asculta 20 de lucrari de George Enescu in interpretarile unora dintre cele mai importante orchestre din lume, in acest fel, festivalul continuand linia de a face cunoscut repertoriul enescian in plan international.