Anonimul venetian

O poveste de dragoste cu Ilinca Goia si Ioan Andrei Ionescu intr-un proiect coordonat de Ion Caramitru. Adaptarea dupa textul lui Giuseppe Berto, Anonimo veneziano, aduce in prim plan o ultima intalnire intre doi oameni care candva s-au iubit foarte mult.

Totul are ora sa si timpul sau

Scurta revedere a celor doua personaje, creionate cu emotie de Ilinca Goia si Ioan Andrei Ionescu, este prilejuita de infricosatoarea apropiere a mortii. O ultima si minunata partitura pe care moartea o scrie pentru cei doi. Caci in ultima lor intalnire rabufnesc emotii, se spun lucruri ca niciodata pana atunci, amintirile dau navala, iubirea le da din nou tarcoale, pentru ca in final cei doi sa fie pregatiti chiar sa moara impreuna.

Filmul Anonimul venetian, doua premii David di Donatello

Publicata in 1970 si ecranizata tot atunci, povestea de dragoste a celor doi a impresionat peste asteptari publicul spectator. Au contribuit cei doi protagonisti, americanul Tony Musante si braziliana Florinda Bolkan dar si Concertul in do minor pentru oboi al lui Alessandro Marcello. “Poveste despre iubire si moarte, de un rascolitor rafinament plastic.” – Tudor Caranfil – 2002 (Dictionar universal de filme). Filmul a emotionat publicul vremii care l-a vazut ca pe un Love Story italian.

Un „exercitiu cu vedere la public”

Spectacolul este un „exercitiu cu vedere la public” indrumat de Ion Caramitru, coordonatorul proiectului. „Miza acestui exercitiu este foarte mare, ea presupune o dorinta si o disponibilitate din partea actorului de a se intoarce la propriile sale mijloace, de a patrunde un text in adancime, de a renunta la expresiile cele mai la indemana, de a-si constientiza cliseele si, de ce nu, de a si le depasi» crede Ion Caramitru.

Spectacolul este o productie a Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala Ion Sava.

Anonimul venetian
Cu : Ilinca Goia, Ioan Andrei Ionescu
Coordonator: Ion Caramitru
Asistent coordonator: Patricia Katona
Scenografie: Florilena Popescu Fărcăşanu
Ilustratie muzicala: Vasile Manta

Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu