ANIVERSAREA MUZEULUI SATULUI – 79 de ani de la infiintare

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” aniverseaza 79 de ani de existenta in data de 17 mai 2015. Cu aceasta ocazie, vor avea loc o serie de activitati in perioada 15 -18 mai, menite sa cinsteasca acest moment important din istoria muzeului.

Vineri, 15 mai – Deschiderea oficiala a evenimentului

Program variat ce cuprinde: colocviul Arta sacra – Restaurare, expozitia etnografica Feminitate si impodobire ce valorifica patrimoniul muzeului, spectacol folcloric, targ al mesterilor populari, lansare de carte.

Vineri 15 mai – Duminica 17 mai – Festivalul Culturii Thailandeze

Eveniment organizat in colaborare cu Ambasada Regatului Thailandei in Romania cu scopul de a face cunoscuta poporului roman cultura thailandeza prin spectacol de muzica si dans specific, ateliere mestesugaresti, gastronomie traditionala, expozitie de fotografie turistica

Sambata, 16 mai

Ritmuri de cantec si joc in tonurile Fanfarei Militare a Jandarmeriei Romane, recitaluri muzicale sustinute de grupurile folclorice Gorjeanca – Tg. Jiu si Doruri muscelene – Mihaesti, Arges, medalion creator popular – Alexandru Ilinca, opincar – Rm. Valcea

Dupa amiaza Muzeului Satului* Proiect dedicat Noaptii Muzeelor

In recital renumitii intrepreti de muzica populara Stefania Rares, Ionela Prodan, Viorica Flintasu, Aneta Stan, Dumitru Zamfira, Ionut Dolanescu si ansamblul folcloric Tara Vrancei – Focsani, Vrancea, ateliere de creatie – icoane pe sticla, tedut, opincarie, momente de cultura aromana ilustrate prin lansari de carte si expozitie de fotografie.

* 15.00 – 18.30 Acces gratuit pentru public in cadrul programului european Noaptea muzeelor

Duminica, 17 mai – – Aniversarea Muzeului Satului – 79 de ani de la infiintare

Program dedicat ctitorilor Muzeului Satului (onoruri militare, muzica corala si de taraf, demonstratii ale mesterilor populari, muzica si dans, etnii in dialog: greci, aromani si rusi lipoveni, teatru).

Luni, 18 mai – Ziua Internationala a Muzeelor

Program adaptat conform tematicii propusa de ICOM pentru sarbatorirea Zilei Internationale a Muzeelor. Anul 2015 aduce a 38-a editie a acestei „sarbatori” (1977) pentru a instiinta opinia publica cu privire la rolul muzeelor in dezvoltarea societatii.
Tema celei de a 38 – a editii este: Muzee pentru o societate durabila.
Intalniri cu mesteri populari, ateliere de creatie, ghidaje tematice – contributii la prezentarea si valorificarea patrimoniului cultural material si imaterial.