Anca Vlad, presedintele Fildas-Catena – Cea mai influenta personalitate din business la Gala Forbes si Locul I in Topul „50 Cele Mai Influente Femei din Romania”

Anca Vlad, presedintele Fildas-Catena Grup, a fost desemnata Cea mai influenta personalitate din business, in cadrul Galei Forbes Woman 50 Romania, organizata de publicatia de profil Forbes si ajunsa la cea de-a VIII-a editie.

In cadrul Galei a fost lansat si Topul „Forbes 50 Cele Mai Influente Femei din Romania” 2019, locul I fiind ocupat, pentru al doilea an la rand, de Anca Vlad, fondatoarea si presedintele Fildas-Catena.

Trofeul a fost inmanat directorului general Catena, Alina Marinescu, prezenta la gala alaturi de directorul general Tonica Group, Otilia Ostrotki.

„In numele doamnei presedinte Anca Vlad, doresc sa multumesc revistei Forbes si dumneavoastra pentru acest premiu care reprezinta o mare onoare. Eu si echipa mea suntem mandri ca avem alaturi o personalitate feminina asa cum este doamna Anca Vlad. Va multumim tuturor si le felicitam pe toate doamnele premiate in aceasta seara!”, a declarat Alina Marinescu.

Anca Vlad este fondatoarea unuia dintre cele mai puternice grupuri din domeniul farmaceutic, Fildas-Catena avand in prezent peste 6.400 de angajati. Catena este reteaua de farmacii numarul 1 in retailul farmaceutic, iar Fildas Trading al doilea cel mai mare distribuitor de profil din Romania.

„Intr-o piata concurentiala, aflata mereu sub presiunea si restrictiile legislatiei medicale si famaceutice, cresterea cifrei de afaceri de la an la an, cu cate doua cifre procentuale, asa cum s-a intamplat cu firmele din cadrul grupului detinut de Anca Vlad, reprezinta o performanta deosebita” – a fost argumentul „Forbes Romania” la acordarea distinctiei pentru Cea mai influenta personalitate din business.

Galele anuale Forbes Woman celebreaza munca si performantele acelor femei din Romania care sunt modele autentice, puternice, demne de urmat, fie ca s-au facut cunoscute in mediul de afaceri, in politica, filantropie, relatii publice, educatie sau sport.

Cea de-a VIII-a editie a Galei a reprezentat modul prin care se recunoaste implicarea femeilor si rolul lor activ intr-un mediu de afaceri aflat in continua dezvoltare, dar si lansarea celei mai noi editii a Topului „Forbes 50 Cele Mai Influente Femei din Romania”, ce le aduce in prim-plan pe acele doamne care conteaza in societatea romaneasca nu doar prin puterea financiara, ci si prin capacitatea de a influenta lucrurile in bine.

In deschiderea evenimentului prezentat de Bogdan Miu, au vorbit Raluca Michailov, director general BP Publishing Media (FORBES Magazine) si Ionut Bonoiu, redactor-sef FORBES Romania.

„La nivel mondial, femeile conduc guverne si companii, gestioneaza bugete si au un rol activ in mai multe sfere de influenta” – au motivat organizatorii. „Aceasta Gala de premiere nu a fost doar modul prin care Forbes Romania recunoaste implicarea femeilor si rolul lor activ intr-un mediu de afaceri in continua dezvoltare, fiind totodata si reflectarea celei de-a opta editii a Topului 50 cele mai influente femei din Romania, publicat de Forbes Romania. Aplaudam acele femei care au stiut sa isi impuna numele in cele mai importante medii, fie ca e vorba de politica, de zona artistica sau creativa, cu alte cuvinte – cele care au spart clisee. Castigatoarele Galei Forbes Woman sunt exclusiv exemple feminine de inspiratie, perseverenta, inovatie si spirit antreprenorial”.