American Independent Film Festival

Azi incepe American Independent Film Festival in Bucuresti

Invitati speciali - Ethan Hawke, John C. Reilly, Joaquin Phoenix

Astazi incepe prima editie a American Independent Film Festival, care aduce la Bucuresti, intre 15 si 21 septembrie, o selectie a celor mai recente productii independente made in USA. Regizorul Barry Jenkins, castigatorul Oscarului pentru Cel mai bun film in 2017, va deschide festivalul printr-un dialog cu publicul in direct prin Skype la finalul proiectiei filmului „Moonlight”. Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul filmedefestival.ro iar biletele pot fi achizitionate in reteaua Eventim.
„Trebuie sa incerci mereu sa cresti ca artist, sa accepti provocari si sa gasesti oameni noi care sa te inspire si oameni minunati cu care sa poti lucra. Am fost foarte norocos ca am inceput sa joc in primul meu film alaturi de Sean Penn si Brian de Palma. Sean a fost mentorul meu la inceput si mi-a spus: „acum ca ai facut asta, va trebui sa incerci sa faci lucrurile macar la fel daca nu mai bine decat le-ai facut deja, pentru ca ultimul rol te defineste intotdeauna” spune John C. Reilly intr-un interviu acordat Festivalului, care poate fi citit integral pe siteul American Independent Film Festival. In onoarea actorului, pe 16 septembrie, vor fi proiectate filmele
„The Little Hours” si „Hard Eight”. In functie de ora la care se vor incheia filmarile din aceasta zi, pentru productia internationala „The Sisters Brothers”, John C. Reilly va ajunge la Festival pentru a saluta publicul. Tot sambata, actorul Joaquin Phoenix va participa la proiectia filmului „Her”.
Tot pentru productia internationala „The Sisters Brothers” se afla in Romania si designerului de costume Milena Canonero, castigatoare a 4 premii Oscar pentru costumele din „Barry Lyndon” (1975), „Chariots of Fire” (1981), „Marie Antoinette” (2006) si „The Grand Budapest Hotel” (2014). Cu aceasta ocazia, „The Grand Budapest Hotel” va putea fi vazut sambata, 16 septembrie, incepand cu ora 18.30, la Cinemateca Eforie in cadrul American Independent Film Festival. Milena Canonero si-a inceput cariera colaborand cu regizorul Stanley Kubrick, portofoliul sau fiind completat de colaborari cu regizori renumiti precum Alan Parker, Hugh Hudson, Francis F. Coppola, Roman Polanski sau Sofia Coppola. A realizat de asemenea costume pentru productii de opera pentru Scala din Milano, Opera din Viena sau Metropolitan Opera.
Sectiunea Focus Ethan Hawke il aduce pe actorul american in fata publicului la proiectiile filmelor „Born to Be Blue” (19 septembrie, ora 21.00, Cinema PRO) si „Boyhood” (20 septembrie, ora 19.15, Cinema PRO), cat si in inchiderea festivalului, cand va sustine un Q&A la finalul proiectiei „Before the Devil Knows You’re Dead” (21 septembrie, ora 19.00, Cinema PRO).
Programul complet al American Independent Film Festival la Bucuresti poate fi consultat online pe filmedefestival.ro, iar biletele pot fi cumparate pe eventim.ro si in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV), sediile Eventim (Bucuresti: Bulevardul I.C.Bratianu 6, incinta Cinema Pro si Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall). Pretul unui bilet este 15 RON.
American Independent Film Festival este organizat de Asociatia Cinemascop in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, sustinut de Catena.
Cu sprijinul: Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania, Camera de Comert Americana in Romania – AmCham Romania, TAP AIR Portugal.
Masina oficiala: BMW.
Parteneri: Asociatia OvidiuRo, CinemaPRO, Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana (ANF), RoImage, InterCom Film, Odeon Cineplex, Voodoo Films, Pro Video, Transilvania Film, Eventim, Carturesti, Media Image Factory.
Vazut de: Radio Guerrilla.
Parteneri media: Agerpres, Ziare.com, Zile si Nopti, Sensoarte.ro Cinemagia, Cinefan, IQads, Ziarul Metropolis, PRWave, A List Magazine, Urban.ro, Avantaje, Inoras.ro, umblat.ro, AARC.ro, Liternet, Filme-Carti.ro, Scena9, Revista Arte si Meserii.