Alexandru Marginean – Intimitate

Artistul vizual Alexandru Marginean ne propune o noua expozitie intitulata Intimitate, in care putem sa admiram frumusetea si sensibilitatea femeilor. Artistul prefera sa picteze avand in fata sa modelul feminin, astfel reuseste sa-i surprinda foarte spontan gratia si delicatetea. Expozitia Intimitate a artistului Alexandru Marginean este deschisa la Galeria Contemp in perioada 12 septembrie - 3 octombrie 2018.

In Intimitate, nudul joaca un alt rol, acela al sinelui, privit ca templu al sufletului. Relatiile dintre forma si continut, dintre senzualitate, frumusete si profunzime, sau dintre a privi si a vedea, fac obiectul provocarii artistice a noii expozitii, conceputa deopotriva ca poveste si intreg.

In fine, daca artistul isi pune stiinta in linie si talentul in culoare, cu siguranta isi ascunde sufletul in subiectele alese. Acestea nu tin de naratiune, ci de surprinderea momentului ideal pentru reprezentarea unei scene. Acel atunci si acolo imprumutat din sesiunile de lucru cu modelele tinde sa transceanda sursa iconografica sau chiar erminia.

Ritmurile create prin alternanta dintre linie si culoare, cald si rece, clasic si modern, citat vizual si interpretare, sau academism si romantism, nu fac altceva decat sa valideze ideea ca tot ceea ce este relevant se afla dincolo de aparente. (Mihai Plamadeala, curatorul expozitiei)

Galeria CONTEMP este o noua galerie de arta contemporana deschisa in centrul vechi al Bucurestiului, pe strada George Vraca nr.7, aproape de gradina Cismigiu. Galeria CONTEMP doreste sa aduca arta mai aproape de oameni, dar si pe oameni mai aproape de arta. In aceasta idee curatoriala, galeria colaboreaza exclusiv cu artisti care au confirmat prin activitatea lor anterioara ca au ceva de spus in domeniul vizualului. Publicul tinta nu este alcatuit doar din cunoscatori sau colectionari, ci si din toti cei care inteleg si doresc sa isi personalizeze spatiul privat sau cel in care profeseaza. Cartile citite, muzica ascultata, alaturi de imaginile privite, modeleaza constiinta. Astfel, utilitatea publica a galeriei, ca interfata, este semnificativa intr-o societate dominata de showroom-uri, reclame si fake news-uri.

Dezideratul Galeriei CONTEMP este acela de a expune lucrari de arta viabile, propuse publicului deopotriva ca imagini, obiecte palpabile si investitii.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras