Allege – EXplore dance festival

EXplore dance festival (a 6-a editie) este singurul festival international de dans contemporan si performance ce se desfasoara anual in Bucuresti si cel mai important eveniment de profil din tara.

Artisti din peste 16 de tari (Europa, SUA, Canada si Noua Zeelanda) si-au prezentat la MNAC, Teatrul Odeon si Teatrul Nottara cele mai recente creatii coregrafice, premiate la festivalurile internationale de profil.
Prix Jardin d’Europe se afla la a 4-a editie si s-a desfasurat anul acesta la Bucuresti, dupa ce in anii trecuti a avut loc in Istanbul (Turcia, 2010), Bruxelles (Belgia, 2009), Viena (Austria, 2008).

In cadrul programului au fost selectate 15 spectacole realizate de artisti emergenti, care au intrat in competitie pentru singurul premiu european pentru tineri coregrafi – Prix Jardin d’Europe, in valoare de 10 000 euro.
Spectacolul lui Clement Layes – “Allege” (Franta/Danemarca), s-a aflat in competitia Prix Jardin d’Éurope.

Compania public in private produce creatiile semnate de Clément Layes si Jasna Layes-Vinovrski, cerceteaza, lanseaza interogatii si propune reflectii asupra ideilor de factura sociala, politica si culturala. Fondata in 2008 la Berlin, public in private are ca scop investigarea limitelor limbajelor coregrafice, analiza diverselor modalitati discursive ale gandirii, perceperea si reflectarea diverselor medii de creatie. Scopul cel mai important ramane insa dezvoltarea constanta a coregrafiei ca arta contemporana.