Alexandru Tomescu despre placerea de a asculta muzica

Clubul Dilema veche s-a reluat la Godot Cafe-Teatru, iar cel dintai invitat al acestui nou sezon a fost violonistul Alexandru Tomescu, venit la intalnire fara vioara, pentru a vorbi despre simpla placere de a asculta muzica.

Alaturi de moderatorul dialogului, Mircea Vasilescu, redactor-sef la Dilema veche, Alexandru Tomescu a dezvaluit cum si-a pierdut inocenta ascultatorului neavizat odata cu studiul muzicii. Aceasta placere “pura” a reusit sa o mai traiasca doar in cateva ocazii, cand nu a urmarit tehnica interpretului si a fost cucerit de frumusetea muzicii. Muzica este o poarta care se deschide spre o alta lume si fiecare e liber sa inteleaga ce vrea. Important este ca schimbul de energie si de emotii dintre muzician si public sa se produca la cel mai inalt nivel.

Alexandru Tomescu crede cu convingere ca oamenilor le place in mod natural muzica buna, ceea ce-i desparte de ea fiind, uneori, doar un sir de idei preconcepute. De aceea, este ideal sa ai o calauza care sa te indrume sa intelegi muzica.