Zoita – Perceptie geometrica

Zoita - artistul vizual care schimba registrul de exprimare, trecand de la street art la geometrism abstract, ne invita in expozitia intitulata Perceptie geometrica, deschisa la Atelier 030202, un spatiu dedicat tinerilor artisti vizuali interesati de experiment si concept vizual, (str. Sfanta Vineri nr. 11) pana pe 22 mai 2014.

Expozitia dezvaluie perceptia geometrica in viziunea artistului vizual – Zoita

Expozitia dezvaluie evenimentele fericite din viata Zoitei, ascunse in geometrii complexe, care dau impresia unor volumetrii piramidale. Unghiurile si dreptunghiurile sunt ca o matrita. Dar in acelasi timp dincolo de rigoare simtim o sensibilitate afectiva. In spatele geometriei a inchis o amintire, declara despre picturile sale artistul vizual Zoita.
Alaturi de picturi putem privi un scurt film video, care arata cum geometria se accentueaza sau se diminueaza in functie de vibratia afectiva a artistei. Relationarea artistei cu persoanele din jurul sau face ca imaginea filmului sa se schimbe.

Expozitie de pictura, street art, video performance oferita de artistul vizual Zoita Delia Calinescu

Zoita (n. 1978), pe numele sau complet Delia Oana Calinescu, este interesata de medii variate de exprimare, de la pictura la street art, de la arta video la performance. Un „artist nestatornic” in cel mai bun sens al cuvantului, Zoita se declara fascinata de stencil, dar foloseste in aceeasi masura si arta organica, hartia sau camera video: „privesc lumea in culori, o reduc la tacere prin alb si negru si apoi o las din nou sa tipe prin sunet, imagine si culoare”.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras