Imaginarium de Ana Stefania Andronic BUZU

Libraria Carturesti Verona a gazduit evenimentul de lansare a unui original album de grafica intitulat Imaginarium de Ana Stefania Andronic BUZU, o carte de ilustratie si colorat pentru toate varstele, aparuta la Editura Alicat.
Au fost prezenti artisti plastici, colegi ai autoarei, critici literari si de arta, personalitati ale vietii cultural-artistice, scriitori, jurnalisti.
Imi place foarte mult descrierea activitatii numita desen pe care a facut-o Henri Matisse. El spunea ca desenul este trasarea unei linii in jurul unei idei. Copii fiind nu ne gandim cum vrem sa arate desenul nostru. Desenam pur si simplu. Ce simtim. Ne exprimam prin acest tip de arta diverse tipuri de emotii. Inconstient, scoatem la iveala stari si punem in ochiul privitorului atent rezolvari de probleme – scria Otilia Ostrotki, Director General Tonica Group in prefata cartii. ”Cand desenam, povestim. Culorile devin cei mai buni prieteni. Coloratul ne deconecteaza de la activitatile cotidiene, dar ne si invata sa fim atenti, concentrati si sa dam mana libera emotiilor. Terapia prin desen se adreseaza tuturor varstelor, pentru ca, intre joc si joaca, ne redescoperim”.

Despre Ana Stefania Andronic BUZU

Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Stefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta Nicolae Tonitza si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu. A ales sectia de Grafica, pentru ca era fan al desenelor animate inca de pe bancile scolii si a descoperit in profesorul Mircia Dumitrescu un indrumator plin de intelegere. Din a fost protagonista mai multor expozitii personale (de arta digitala, de design vestimentar, de arta decorativa) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar National (2011), Helios – Timisoara (2012-2013), Chrom – Bochum, Germania (lucrarile de dimensiuni ample, prezentate in varianta UV au facut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat in premiera publicului european, 2013), Imbold – Bucuresti (2013), Grand – Hotel Marriott (2014), Biblioteca Nationala a Romaniei (2014) s.a.
Dintre expozitiile de grup la care a fost prezenta, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrari de animatie, 1996), Galeria Artexpo – TNB (2004), Cercul Militar National (Expozitie concurs Marina – Premiul II, 2010 si Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Targoviste (2010), Avanpremiere – Fashion and Life Style Festival, Parada marilor branduri de moda (Club The ARK, 2010) s.a. A participat cu lucrari la Bienale din Bucuresti, Arad, Targoviste, Timisoara si Buzau, precum si la alte expozitii de grup, printre care, in 2014, la Salonul Temeiuri – Salonul de Grafica al UAP. Tot in 2014 a participat prin Galeria Senso la Targul de Arta Contemporana de la Ruhr – Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit si in 2015, an in care a participat si la Targul Art Safari din Bucuresti. A expus din nou aici si in 2016 si tot in acest an a fost prezenta la Salonul Temeiuri – Salonul de Grafica al UAP, precum si la Concursul International de creatie plastico – lirica eminesciana, Iasi.
A realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii si pentru primul Cine-Cafe, Senso. Evenimentele ultimilor ani a caror personaj principal a fost tanara si talentata artista au investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros