Trei artiste si un Jurnal de introspectie

In perioada 17 – 27 noiembrie 2014, trei artiste s-au gandit sa ofere publicului o ocazie extraordinara, aceea de a putea vedea cum se lucreaza intr-un atelier de creatie. Cele trei artiste, Mirela Traistaru, Dorotheia Fleiss si Raluca Ghideanu, au deschis larg portile Galeriei European Art si au transformat salile galeriei intr-un mare atelier.

Mirela Traistaru, Dorotheia Fleiss si Raluca Ghideanu

Mirela Traistaru, Dorotheia Fleiss si Raluca Ghideanu, sunt trei artiste, trei prietene care discuta mereu despre arta si despre conditia artistului in societatea de astazi. De aceasta data au decis sa impartaseasca cu toata lumea aceste framantari din timpul creatiei si au pictat si sculptat impreuna in spatiul Galeriei European Art. Evenimentul artistic s-a intitulat Jurnal de introspectie si au fost 10 zile de explozie creativa. Toata lumea a putut sa vada cum se naste si cum se dezvolta o opera de arta – jurnal.
Mirela Traistaru a inceput sa picteze o realitate rasturnata, o padure cu radacinile in aer, plina de lumina, culoare si vibratie. Peste aceasta padure a intervenit Dorotheia Fleiss cu scrierea sa in oglinda, cu gandurile si semnele sale. Iar Raluca Ghideanu si-a adus personajele rosii si violet sa se plimbe prin padure.

Jurnal de introspectie la Galeria European Art

Dupa 10 zile de lucru, pe 27 noiembrie 2014 a avut loc vernisajul si publicul a fost invitat sa-si aleaga un crampei din lumea celor 3 artiste si sa-l duca acasa. O rama a fost la indemana tuturor pentru a incadra mai usor o parte din imensa lume de sentimente, trairi, emotii.
Impresionanta expozitie Jurnal de introspectie ramane deschisa la Galeria European Art pana pe 15 decembrie 2014.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras