Tipoia si Tzipoia – Destine artistice

Expozitia Tipoia si Tzipoia – Destine artistice aduce impreuna doi artisti din generatii diferite, tata si fiu, care au in comun o profunda dorinta de a se exprima artistic in diferite materiale. Putem admira sculpturi si picturi de Alexandru Tipoia alaturi de lucrari de pictura, grafica si obiecte tridimensionale realizate de fiul sau George Tzipoia. Expozitia este deschisa la Galeria Romana pana pe 19 iunie 2016.

Lucrari de pictura, sculptura si grafica la Galeria Romana

Alexandru Tipoia (1914-1993) este unul dintre cei mai importanti artisti romani ai generatiei sale. Artist-pictor complex, exhaustiv, avand o atractie speciala pentru desen, a facut de asemenea sculptura, gravura, tapiserie, broderie, restaurare de pictura murala in biserici monumente istorice, fresca religioasa, ceramica, mozaic, arta decorativa.
George Tzipoia este fiul pictorului Alexandru Tipoia, nascut in 1945 la Bucuresti. Este absolvent al Institutului de Arte Plastice din 1967, la clasa profesorului Traian Bradean. Are numeroase participari la numeroase expozitii colective si peste 40 de expozitii personale in Elvetia, Germania si Romania. Este membru al Societe Suisse des Beaux-Arts, Geneva.
Cu fiecare lucrare, m-am izbit ingrozitor si implacabil de eternitate, sfaramandu-mi constiinta. (artistul George Tzipoia)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras