Succes obtinut la Bruxelles de elevii Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” Bucuresti

Foaierul superbei Sali Atrium din incinta Comitetul Economic si Social European, CESE a gazduit vernisajul expozitiei de pictura a elevilor clasei a XII-a, de pictura de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti.
Evenimentul sponsorizat de Fildas Art si promovat de Prof. Mihai Manoliu, membru in Comitetul Economic si Social European, CESE s-a intitulat sugestiv Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de futures odysséeys / So long ago in the future dreams for future odysseys / A fost candva, demult, in viitor. Vise pentru odiseele viitoare.

Viitorul si spatiul in viziunea, visele, tablourile si imaginatia unor adolescenti talentati

Expozitia a fost inclusa in programul conferintei organizate de grupul Space and society si a prezentat 50 de lucrari realizate de elevii Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, dar si de profesoara lor, Lavinia Ioana Streinu. Artist plastic, Prof.Dr. Lavinia Ioana Streinu este si Inspector Scolar pentru Arte Vizuale in cadrul ISMB, membru UAPR. Tinerilor si talentatilor artisti (Valentin Georgescu, Cosmin Gabriel Joian, Razvan Parcalabescu, Tatiana Balasa, Alexandra Irina Olariu, Irina Ciurusniuc, Ruxandra Soare, Melanée Danesh Ravan) le-a fost alaturi si directorul adjunct al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Prof. Dr. Adrian Curcan, profesor de sculptura, membru UAPR. La vernisaj, printre numerosii invitati, public iubitor de arta, oficiali, europarlamentari, reprezentanti mass-media s-au aflat si importanti reprezentanti ai CESE: Jacek P. Krawczyk, Presedinte al Grupului Angajatorilor, Prof. Rudy Aernoudt, scriitor, politician, economist si filosof, Directorul de Cabinet al Presedintelui CESE, Henri Malosse, Alice Tétu, ‎Administrator Departament Single Market, Production and Consumption, dar si europarlamentarul roman Cristian Silviu Busoi. Acesta este membru al Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si membru supleant in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor. Acest eveniment a fost inclus in programul conferintei organizate de grupul Space and society si a fost sustinut si sponsorizat de Fundatia Fildas Art, presedinte Anca Vlad.

Despre Fundatia Fildas Art

Implicarea Presedintelui Fondator Anca Vlad in viata sociala si culturala a Bucurestilor, a tarii si nu numai a condus, firesc, la aparitia fundatiei Fildas Art, care sustine artistii si manifestarile cultural-artistice. De la bun inceput Fildas Art si-a propus sa fie ca o raza de lumina intr-o lume marcata de rutina si monotonia vietii cotidiene, oferind veritabile balsamuri culturale pentru suflete! Rolul Galeriei Senso (Bd. Unirii nr. 15) este acela de a reconstitui un spatiu benefic de manifestare a emotiei si energiei creatoare generate de lucrarile artistilor, pictori, sculptori, graficieni, artisti vizuali s.a.
Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta este sponsor al evenimentelor gazduite de Galeria Senso. Fundatia Fildas Art si Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania au lansat si initiat in 2004 proiectul Poduri europene. De atunci, an de an se organizeaza Ateliere si Tabere Internationale de Creatie, reunind artiste din Romania si din mai multe tari europene. In acelasi timp, cel putin o data pe an, Galeria SENSO din Bucuresti si Muzeul de Arta Constanta gazduiesc expozitii ample cu lucrarile realizate de artistele participante in Taberele de Creatie Poduri Europene de la Eforie Sud.
Puteti viziona reportajele Sensotv.ro dedicate expozitiilor, evenimentelor, vernisajelor gazduite pana acum de Galeria Senso, dar si proiectului cultural Poduri Europene accesand link-urile:

Despre Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza

A fost infiintat in 1949 sub numele de Scoala Medie Tehnica de Arta. El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzica si desen. De-a lungul anilor si-a schimbat sediul, si-a schimbat si numele, insa a ramas intotdeauna o scoala in care se studiaza artele plastice si in care frumosul este la tot pasul. De-a lungul existentei sale, valoarea si creativitatea elevilor a fost rasplatita cu premii nationale si internationale, precum si cu nominalizari la importante expozitii din strainatate. In prezent, peste 900 de elevi studiaza aici, atat in ciclul gimnazial, cat si in cel liceal unde isi desfasoara si isi desavarsesc studiile artistice in mai multe ateliere: arte grafice, arte murale, arte textile, ceramica, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictura de sevalet, restaurare si arta religioasa, scenografie si sculptura.

Despre Comitetul Economic si Social European (CESE)

Scopul CESE este acela de a informa organizatiile, institutiile, mijloacele de comunicare in masa si cetatenii despre rolul si activitatile CESE, un organ consultativ al Uniunii Europene. Infiintat in 1957, acesta are rol consultativ pe langa principalele institutii europene (Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European). Consilierea se realizeaza prin avize privind propunerile legislative ale UE si prin avize din proprie initiativa privind teme care trebuie abordate. Una din sarcinile principale este de a asigura o punte intre institutiile UE si o societate civila organizata prin promovarea democratiei participative in UE si ajutam la promovarea rolului organizatiilor societatii civile prin instituirea unui dialog structurat cu aceste grupuri din statele membre UE si din alte tari din intreaga lume. Membrii CESE reprezinta o larga varietate de interese culturale, sociale si economice din tarile lor si formeaza o punte intre UE si organizatiile societatii civile din statele membre.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu