Panaite Chifu – Mystikosmidea

Expozitia sculptorului Panaite Chifu intitulata Mystikosmidea a fost deschisa la Biblioteca Academiei Romane, sala Th. Pallady, in perioada 15 septembrie – 6 octombrie 2015.

Sculpturi de Panaite Chifu la Biblioteca Academiei Romane

Expozitia Mystikosmidea are ca tema centrala cosmosul si prezinta sculpturi in lemn, fotografii cu lucrari monumentale realizate de artist in simpozioane internationale si proiecte de monumente.
O parte a expozitiei este dedicata proiectului de Sculptura Atmosferica, un concept inovativ si foarte special.
Fiind o problema de tridimensionalitate, cu care operez de peste 40 de ani, intrebandu-ma cum ar fi posibila exaltarea acestui sentiment uman, care ar putea fi considerat, cumva, ciudat, pe de alta parte nefiind vorba decat de marea obsesie a zborului si evadarii spre alte lumi, am fost determinat sa caut solutii pentru obiecte care sa joace rolul asteptat, concepute, de data aceasta dupa legitatile artistice, care sa fie clar destinate imbogatirii atmosferei din locurile ocupate de catre populatii, orase, sate… Am inteles ca nu poate fi nimic mai potrivit decat un tip nou de sculptura, care sa poata fi ridicata in atmosfera. Astfel, cercetand, am ajuns la ceea ce am numit Sculptura Atmosferica. (Panaite Chifu, sculptor)
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras