Galeria SENSO la Noaptea Alba a Galeriilor, NAG cu expozitia colectiva de pictura si sculptura “Summer Art Fair”

NAG aniverseaza la Bucuresti cea de-a X-a editie, pe 30 septembrie 2016


Vineri, 30 septembrie 2016, intre orele 11.00 – 3.00 cu ocazia editiei #10 a Noptii Albe a Galeriilor (NAG), Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, Bucuresti) va participa in premiera cu Expozitia Colectiva de Pictura si Sculptura “Summer Art Fair”. Vizitatorii vor putea admira pe simezele expozitiei curente, lucrarile pictorilor Alma Redlinger, Viorica Iacob, Zamfir Dumitrescu, Dan Constantinescu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Aurel Patrascu, Eduard Duldner, Doina Reghis - Ionescu si Edith Torony, alaturi de sculpturile artistilor Aurel Contras, Pavel Bucur, Ana-Zoe Pop si Cristian Pentelescu.

http://noapteagaleriilor.ro/ro/2016/bucuresti/project/45/40#5


Inaugurata pe 19 iulie 2016, expozitia “Summer Art Fair” se va inchide oficial odata cu incheierea progamului NAG.

”Summer Art Fair raspunde interesului in crestere pentru pictura, grafica si sculptura de astazi din tara noastra si aduna laolalta artisti pe care Galeria Senso i-a promovat in ultima vreme (…) si care fac parte din trei generatii; unii sunt deja instalati in campul de consacrare, altii doar aspira catre acesta; cu optiuni conceptuale si stilistice diferite, manifestarea tinde catre diversitate” – spunea cu ocazia vernisajului, criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, Director al Muzeului de Arta Constanta. ”Summer Art Fair este o incursiune in varii domenii ale artelor vizuale din Romania, o invitatie de a viziona opere de calitate si posibilitatea (care nu trebuie ratata) de a le achizitiona”.

Proiect initiat si organizat de Asociatia Ephemair, Noaptea Alba a Galeriilor (NAG), isi extinde programul nocturn in galerii de arta, spatii alternative, huburi creative si ateliere de artist din alte noua orase. Astfel, alaturi de Bucuresti, vor avea loc expozitii si evenimente dedicate artei contemporane in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. Extinderea programului NAG la nivel national nu este singura premiera a editiei aniversare. In Bucuresti, in completarea programului de evenimente, continua seria de expozitii produse exclusiv pentru Noaptea Alba a Galeriilor prin proiectul No Man’s Land, care reuneste zece expozitii focus dedicate celor zece orase NAG.

Despre Galeria SENSO


Redeschisa in primavara lui 2014, Galeria SENSO este un spatiu (parter si etaj) privat destinat prezentarii, experimentului, confruntarii, discursului teoretic, stimularii si promovarii artei contemporane. Este o veritabila galerie europeana de arta, situata in centrul Bucurestilor, pe Bd. Unirii nr. 15, intre Palatul Patriarhiei Romane si Palatul Parlamentului, doua repere istorice si arhitectonice ale Capitalei.

Despre Noaptea Alba a Galeriilor (NAG)

Incepand cu editia din 30 septembrie, NAG va face vizibila la nivel international infrastructura dinamica a spatiilor ce gazduiesc evenimente de arta contemporana in Romania. Un grup de specialisti straini din domeniul artei contemporane va avea ocazia sa intre in contact direct cu scena artistica locala: Hilde de Bruijn, curator la Cobra Museum of Modern Art, Simon Hewitt, istoric de arta, curator independent si jurnalist, care a scris pentru publicatii precum Art & Auction, ArtNews, Huffington Post New York sau The Art Newspaper, Kate Sutton, curator independent si jurnalist, colaborator Artforum.com din 2008, Branko Franceschi, directorul Muzeului de Arta din Split, Croatia si Gunnar Benedikt Kvaran, director Astrup Fearnley Museet Oslo. De-a lungul celor noua editii desfasurate pana in prezent, Noaptea Alba a Galeriilor, alaturi de participantii si partenerii acestui program, a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane si a tinerilor artisti romani, atat prin incurajarea contactului dintre artisti si galerii sau spatii dedicate artei contemporane, cat si prin prezentarea artistilor unui public extins, caruia ii ofera in fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generatiei din care face parte.

Eveniment Facebook NAG#10: https://www.facebook.com/events/1755166281429187/
Eveniment Facebook No Man’s Land: https://www.facebook.com/events/1782742292004057/


Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta este sponsor al tuturor evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.

Program Galeria de Arta SENSO: luni – vineri, orele 11.00 – 18.00, sambata, orele 12.00 – 18.00.