La Galeria Senso, Catalin Gospodin

Ilustrator, game si concept artist, Catalin Gospodin ne invita la Galeria Senso sa-i vedem lucrarile reunite in expozitia personala de ilustratie si grafica izometrica, intitulata "Intre patru pereti". Expozitia este deschisa in perioada 11 martie - 15 aprilie 2021.

Artistul Catalin Gospodin marturiseste ca:

„Imi place sa creez lumi si personaje combinand ciudatul si dragutul cu lucruri brutale si violente. O sursa mare de inspiratie este Bucurestiul datorita contrastelor foarte puternice pe care le poti gasi la orice colt de strada sau de cartier.”

„Catalin Gospodin activeaza de 15 ani in domeniul gaming-ului, practica sa artistica aflandu-se la intersectia dintre ilustratie si grafica izometrica, urmand doua traiectorii distincte: pe de o parte isi dedica timpul graficii digitale, pe de alta parte, graficii realizate cu tus si pensula japoneza. Cele 15 lucrari concepute de artist (…) ne conduc prin diferite dungeon-uri populate de caracatite, cranii si skeletoni umani. Stilul sau se revendica esteticii underground de sorginte Lowbrow Art si, in mod surprinzator, intr-un moment de plin avant al NFT-urilor si al creatiei de crypto-arta, artistul porneste de la un concept digital, pe care il transpune apoi analog, pe panza, ceea ce presupune oarecum o ordine inversa. Aceasta intervertire chestioneaza evolutia artei digitale pe scena de arta contemporana, precum si viitorul lucrarilor realizate pe suporturi traditionale. Anunta, oare, aceasta tendinta sosirea anticipata a unei lumi artistice total diferite de cea actuala, asa cum au prevazut anumiti actori ai pietei de arta?” (Ana Sultana Cipariu, curator)
Expozitia "Intre patru pereti" face parte din programul expozitional propus de Ana Stefania Andronic (BUZU), noul Art Director al spatiului expozitional Senso.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras