Magda si Bogdan Pelmus – Muzeul neintentionat

O noua expozitie semnata de artistii Magda si Bogdan Pelmus este deschisa la Galeria Galateca pana pe 18 mai 2014. Expozitia este un fel de alternativa la muzeul traditional si prezinta desene si obiecte tridimensionale inspirate din viata artistilor.

Expozitia Muzeul neintentionat. Eroic. Accidental. Istoric. Angoasat este o reflectie asupra conceptelor de libertate, manipulare, depresie, paranoia, magie, pasiune, iubire si kitsch, exprimate prin instalatii, desene, fotografii si video.

Magda Pelmus isi studiaza propriile stari sufletesti pe care le transpune in desene fine si expresive in creion pe panza. Alaturi de aceste desene stau mastile cu margele, prin care ne introduce intr-un univers magic. Unele dintre personajele alb negru sunt dominate de diamante supradimensionate sclipicioase.
Bogdan Pelmus este preocupat de felul in care istoria se impleteste cu viata personajelor sale, aducand in discutie razboiul dar si asumarea libertatii. Sunt probleme sociale transpuse in instalatii cu obiecte gasite luminate de beculete colorate.

Expozitia Muzeul neintentionat. Eroic. Accidental. Istoric. Angoasat semnata de Magda si Bogdan Pelmus face parte din Bucharest Biennale 6 Parallel Events, iar pe 17 mai 2014 participa la Noaptea Muzeelor.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras