Portaluri de energie de Fluo Webs

La Galeria Senso puteti sa vedeti ceva inedit - expozitia de string art fluorescent „Portaluri de energie” a duoului artistic Fluo Webs, format din Ioana Craciun si Florin Stoian. Cand o sa intrati in galerie, veti fi incantati de formele magice, luminoase, pline de speranta, realizate de cei doi artisti.

Expozitia „Portaluri de energie” a duoului artistic Fluo Webs este deschisa la Galeria Senso in perioada 15-30 aprilie 2021.

"Ioana Craciun si Florin Stoian alcatuiesc duoul artistic Fluo Webs, formand, totodata, in viata de zi cu zi, un cuplu care impartaseste pasiunea pentru string art. In lucrarile lor, cei doi obtin efecte vizuale spectaculoase folosind pigmenti reactivi UV pentru a crea tipare fluorescente, pe care le mai numesc si portaluri de energie.

Acestea necesita kilometrii de fir textil montati pe zeci de mii de cuie fixate cu precizie pe placi de lemn, dupa schite si masuratori exacte. Practica lor artistica presupune explorarea geometriei sacre, in special a mandalelor, precum si o tehnica inovativa de string art, in care culoarea absoarbe razele ultraviolete de lungime scurta, cunoscute si sub denumirea de „black lights”. In acceptiunea jungiana, mandala este reprezentarea grafica a centrului, respectiv a sinelui, iar simbolul este transformator psihic de energie, cu caracter terapeutic.

Astfel, putem privi panzele fluorescente ale duoului artistic Fluo Webs drept porti ale perceptiei care ne transpun in diferite dimensiuni de culoare si vibratie energetica, dar si ca act terapeutic. Un adevarat remediu pentru perioada pe care o traversam, in care orice forma de expresie artistica de inspiratie spirituala ne poate ajuta sa transcendem existenta materiala marcata de restrictii, precaritate si schimbari de paradigma." (Ana Sultana Cipariu, curator)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras