Paul Hitter deschide Cutia Pandorei

La etajul Galeriei Senso, puteti sa vedeti in premiera 12 lucrari recente pictate de Paul Hitter, reunite in extraordinara expozitie personala "Cutia Pandorei". Expozitia poate fi vizitata in perioada 24 martie – 16 aprilie 2022.

Avand-o curator pe Ana Daniela Sultana, expozitia face parte din programul de arte vizuale conceput de Ana Stefania Andronic (BUZU), directorul artistic al spatiului expozitional Senso.

"Iata ca Expresionismul nu s-a consumat nici pana acum in istoria artei, ci se regaseste si in contemporaneitate, de pilda prin viziunea plastica si caracterul revolutionar al lui Paul Hitter, care a initiat Expresionismul Balcanic acum mai bine de un deceniu. Mai mult, acesta continua sa starneasca intense controverse, „Cutia Pandorei” fiind o spectaculoasa revenire al lui Paul Hitter in sistemul de galerii de arta autohtone. Desi renunta la grafie in aceasta noua serie de lucrari, artistul isi pastreaza stilul inconfundabil, puternic individualizat, caracterizat prin afinitatea pentru o portretistica flamboaianta, dominata de simboluri mai mult sau mai putin subtile si printr-o cromatica incandescenta, oferindu-ne o perspectiva societala subiectiva actualizata (din cutia Pandorei iese si „Pandemia”)." (Ana Daniela Sultana, curator expozitie)

"Subiectul este insa etern valabil, la fel cum sunt si „relele” adunate in Cutia Pandorei si eliberate in lume. „Mandria”, „Lenea”, „Rautatea”, „Invidia”, „Lacomia” si „Desfraul”, pentru a cita doar cateva titluri de lucrari, sunt omniprezente de la inceputul lumii, dar in postmodernism par a fi mai potentate, acestea ajungand a fi percepute drept calitati. Nazuiesc ca acest demers artistic sa fie o oglinda intoarsa asupra umanitatii, ajutand, poate, prin constientizarea raului si a defectelor, la ridicarea noastra din mlastina disperarii in care am fost aruncati. In interiorul Cutiei Pandorei voi lasa si eu, precum zeii au lasat pentru oameni, „Speranta”.» (Paul Hitter, artist vizual)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras