Centrul de Arta Contemporana Jecza

Fundatia Interart TRIADE a fost infiintata in anul 2000, avandu-l drept membru fondator pe sculptorul Peter JECZA, personalitate marcanta a vietii artistice din Banat. Activitatea Fundatiei continua intr-o forma institutionala preocuparile familiei Jecza din ultimii zece ani de a coagula, in jurul artei sculptorului, alte forme de expresie si de a crea, astfel, un spatiu de intercomunicare artistica. In acest mod se revitalizeaza o mai veche traditie a „caselor de artisti”, adevarate nuclee de cultura.

Aceasta particularitate a marcat structura activitatilor initiate de fundatie, pastrand caracterul personalizat, familial, al acesteia, interesul pentru sculptura si valoarea de comunicare interartistica.
Fundatia dispune de trei spatii distincte: spatiul colectiei Jecza, unde sunt expuse, in mod permanent, peste 300 de lucrari ale sculptorului, Galeria TRIADE, unde au loc, lunar, evenimente artistice, conform cu programele fundatiei (expozitii, colocvii, prezentari de film, recitaluri de muzica s.a.) si Gradina Triade, spatiu in care sunt deja cuprinse 40 de sculpturi ale unor importanti artisti contemporani.

www.triade.ro