Lansarea albumului de fotografie Loving Romania de Mugur Varzariu

Fotograful Mugur Varzariu a lansat marti 7 iunie 2016, albumul de fotografie Loving Romania, in cadrul unui eveniment care a avut loc la Galeria Romana din Bucuresti. Dupa mai multi ani in care a strabatut Romania ajutand persoanele defavorizate, Mugur Varzariu s-a descis sa faca o selectie de 90 de fotografii din miile realizate si sa le reuneasca intr-un album care prezinta o altfel de Romanie. Prin vanzarea acestui album, artistul doreste sa ajute in continuare oamenii cu probleme. Albumul Loving Romania reprezinta o calatorie vizuala si surprinde esenta traditionala si autentica a Romaniei pe trei dimensiuni definitorii: oameni, locuri si mancare.

Oameni, peisaje si retete in albumul Loving Romania

Mugur Varzariu este un renumit fotograf documentarist care surprinde cu emotie in imaginile sale realitatea vietii celor mai vulnerabili dintre semenii nostri. Prin munca sa necontenita, doar cu ajutorul ideilor si al unui aparat de fotografiat, Mugur incearca, cu viziune si emotie, sa transmita catre toti romanii, si nu numai, un mesaj de nediscriminare si toleranta. Prin puterea exemplului, Mugur este avocat al schimbarii, un model de urmat de catre toti cei ce isi doresc ca, prin propriile fapte sa transforme in bine lumea in care traim.
Munca lui de artist fotograf din ultimii trei ani acopera subiecte delicate in societatea romaneasca: saracia si intoleranta. De unul singur, de cele mai multe ori ca voluntar, pentru Mugur nu exista satisfactie mai mare decat aceea de a veni in ajutorul celor vulnerabili, marginalizati, discriminati. Datorita eforturilor sale neobosite, multe comunitati vulnerabile din diverse colturi ale tarii au inca un acoperis deasupra capului.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras