Felix Aftene – expozitia Noi si ele

In expozitia "Noi si ele - o privire asupra lumii animalelor", prin picturile sale, artistul vizual Felix Aftene isi pune diferite intrebari referitoare la relatia problematica a omului contemporan cu lumea animalelor.

Expozitia de pictura a artistului Felix Aftene intitulata "Noi si ele – o privire asupra lumii animalelor" este deschisa la Muzeul Colectiilor de Arta in perioada 1-31 octombrie 2021.

Aceasta expozitie ofera ocazia unor reflectii legate de interferenta omului cu regnul animal atingand aspecte mitologice, filosofice, afective avand ca idee centrala necesitatea reconsiderarii actiunilor violente asupra animalelor.

Pictorul Felix Aftene articuleaza un discurs artistic, de multe ori la persoana intaia, in reprezentari in care se include fie si sub identitati fictive, atent la implicatiile tratarii animalului doar ca sursa de hrana, accesoriu al violentei in societate, trofeu, un produs de consum efemer, ca atatea altele, cu ignorarea si refuzul conditiei sale de expresie a minunii viului in diversitatea sa.

Un demers de acest fel este mai mult decat salutar in conditiile degradarii continue a mediului natural al planetei cu consecinte din cele mai dramatice asupra vietii cotidiene. Un prilej de meditatie si reconsiderare a atitudinii noastre si a semenilor.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras