Obiecte zburatoare de Sever Petrovici – Popescu

Lucrarea de masterat a fotografului Sever Petrovici-Popescu reuneste 30 de fotografii expuse in spatiului Symposium, la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Obiecte zburatoare

Fotografiile reunite in acesta expozitie sunt inspirate de lucrurile mici care pot deveni la un moment dat extrem de importante.

Acestea sunt obiecte zburatoare identificate si identificabile care pot avea la un moment dat o semnificatie aparte devenind importante prin necesitatea lor momentana. Cativa morcovi in mijlocul noptii sau un bilet necsatigator la loterie sunt doar unele din acele lucruri de care cineva poate avea nevoie pentru a ramane pe linia de plutire. Altele sunt doar lucruri mici ce marcheaza o zi sau uneori o saptamana. Importanta unui astfel de obiect vine din necesitatea personala, procurarea lucrurilor mici, banale ocupa cea mai mare parte din viata iar acest proiect le da posibiliatatea de a fi studiate.

Forma si scop

Scoaterea obiectului din context prin aruncarea si fotografierea in aer este un mod de a privi mai atent acel obiect, de a ii intelege forma si scopul. Obiectele zburatoare sunt la intersectia dintre natura statica si peisaj urban fiind puse in contextul in care isi fac efectul. Obiectele sunt fotografiate in punctul lor de ascensiune maxima, in momentul in care acceleratia este zero si obiectul este nemiscat in aer. Este momentul in care energia potentiala este maxima si pe cale sa se transforme in energie cinetica, este un moment de plutire in care obiectul este imponderabil.

Expoziția poate fi vizitata in perioada 30 iunie- 10 iulie.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Mihaela Moldoveanu