Muzeul secret la Art Safari 2024

La Art Safari 2024, au fost aduse impresionantele lucrări de artă românească interbelică aparținând Muzeului „Dinu și Sevasta Vintilă”, muzeu aflat în mica comună Topalu din județul Constanța. Vă invităm să descoperiți în centrul Bucureștiului, aproximativ 100 de picturi din colecția acestui muzeu, înființat în anul 1960 în urma donației generoase a doctorului Gheorghe Vintilă (1898 – 1978), mare colecționar de artă.

Curatorul expoziției “Muzeul secret” este Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța. Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 martie – 26 mai 2024, în Palatul Dacia-România, str. Lipscani nr. 18-20, București.


Muzeul de Artă din Topalu este amenajat în casa părintească a medicului Gheorghe Vintilă și cuprinde 228 de opere de pictură, de sculptură și de grafică semnate de celebrii artiști: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Gheorghe Petrașcu, Samuel Mützner, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu, Iosif Iser, Constantin Piliuță, Oscar Han și mulți alții. 


Acest material vă este oferit prin Programul Catena pentru Artă.