Inceputul iubirii

In cea mai recenta expozitie, artista Mihaela Panaitescu are ca punct de plecare si ca sursa de inspiratie deopotriva iubirea. De la inceput, adica de la Adam si Eva.

Iubirea pe panza

Pictura deopotriva simbolica si figurativa a artistei deconspira iubirea in cele doua ipostaze: cea divina, a lui Dumnezeu pentru om si cea pamanteasca, iubirea intre oameni.

Pictura pe vesminte

Tot in cadrul acestei expozitii, inspirata de Inceputul Iubirii, artista Mihaela Panaitescu se apropie din nou de arta vestimentara. De aceasta data, propunerile ei sunt legate de pictura pe haine, in special pe rochii de seara. Iar modelele nu sunt clasice ci desprinse din arta contemporana.

Cine este Mihaela Panaitescu

Mihaela Panaitescu este pasionata de pictura in acrylic, ulei, tempera pe diferite suporturi (panza, carton, perete, material textil, lemn), moda si design vestimentar, grafica, tehnici mixte, colaje, tapiserii, pictura pe icoane de lemn si pictura pe material textil. Este si designer de bijuterii, realizand accesorii unicat.

Peste 100 de lucrari ale sale, de la tablouri, picturi moderne, colaje, tapiserii, icoane se afla in colectii particulare, in tara si in strainatate. Si-a expus lucrarile in expozitii de grup (Salonul de Toamna al artistilor plastici olteni, Muzeul de Arta din Craiova , 2002 sau Salonul de miniatura textila si Salonul National de Arta Textila, Galeriile ORIZONT, 2013) si expozitii personale (Don Quijote – Metamorfozele realitatii la Institutul Cervantes, 2005), si-a prezentat propriile colectii haute-couture la Romanian Fahion Days si a semnat o parte dintre tinute (anii 1915 – 1920) pentru filmul lui Sergiu Nicolaescu, Orient Express. A realizat grafica ilustratiilor la o serie de volume de poezie. A lucrat pentru Doina Levintza si Cosmina Englizian.

Expozitia de pictura a artistei Mihaela Panaitescu este gazduita de Galeria de Arta Calea Victoriei 33, in incinta Teatrului de Revista Constantin Tanase, pana pe 31 august 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.

Realizatori
Bogdana Contras
Mihaela Moldoveanu