Militza Sion – atelier ROMA

Roma este un oras admirat de foarte multa lume. Vizitand-o de mai multe ori, artista - arhitect Militza Sion a fost impresionata de arhitectura Romei, pe care a preferat s-o admire de pe coline, incercand sa-i surprinda spiritul. Astfel s-a nascut expozitia de pictura si grafica pe care artista a intitulat-o atelier ROMA. Expozitia este deschisa la Galeria Romana in perioada 2 - 20 octombrie 2018.

Aceasta evocare a Romei CAPUT MUNDI, este legata de destinul ei ca inima a Imperiului Roman, marea miza a crestinismului, care a invins dupa secole de persecutii sangeroase si a deschis o era noua a civilizatiei europene.

Trecand peste conotatia biblica a lucrarii emblematice QUO VADIS?, intrebarea – UNDE MERGI? – este una esentiala, permanenta a vietii noastre. Este tema generala a lucrarilor mele, ce exprima drumul, calea ce transcende realitatii vazute marturiseste artista Militza Sion.

Arhitecta Militza Sion s-a nascut in anul 1938 la Targu Mures. Este membra a Uniunii Arhitectilor din anul 1965 si a Ordinului Arhitectilor din 2001. In paralel cu cariera de arhitect, a avut numeroase expozitii personale de grafica si pictura, care au impresionat iubitorii de arta.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras