Mihail Gavril – Hotarul nevazut: Bucovina-Athos-Israel

In preajma Sarbatorilor Pascale, artistul Mihail Gavril ne invita sa parcugem alaturi de picturile sale un drum spiritual care porneste din Bucovina ajunge la Athos si apoi in Israel. Este un drum pe care artistul Mihail Gavril l-a parcurs si care l-a inspirat profund. Timp de 15 ani artistul a realizat sute de lucrari reunite acum in expozitia intitulata Hotarul nevazut: Bucovina-Athos-Israel. Expozitia este deschisa publicului in perioada 1-16 aprilie 2018, la Galeria Caminul Artei (parter si etaj) din Bucuresti, str. Biserica Enei 16.

…Mihail Gavril un artist care iata, ne-a obisnuit de cativa ani ca in preajma Pastelor sa ne convoace la asemenea ospete ale vazului, care sa ne marturiseasca, care sa ne linisteasca sufletul agitat, care sa ne ilumineze dinauntrul si care sa ne intoarca cu privirea catre cele eterne, catre adevarurile fundamentale ale existentei dintotdeaunna si nu catre vanitatile acestei lumi, care ne agita, ne robeaza, ne umple de umbre, ne imbatraneste.

Mihail Gavril crede in acest destin al artei lui, crede cu inversunare si mai crede in umanitatea gestului sau pictural. (Corneliu Antim, critic de arta)

Hotarul nevazut poarta un mesaj provocator, nefiind o simpla exprimare metaforica. Vecinatatea sacrului, pe care pictura lui Mihail Gavril isi sprijina propensiunea spre o presupusa dimensiune transcendenta, este desigur ispititoare si te indeamna sa treci dincolo de aparente, in cautarea nevazutului. (Corneliu Ostahie, critic de arta)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras