Matei Lazarescu – Expozitie de pictura, desen, fotografie, video

Matei Lazarescu reuneste in aceasta expozitie deschisa la Galeria Romana din Bucuresti, preocuparile sale artistice de peste 40 de ani, manifestate in pictura, desen, fotografie, video si restaurare. Este un eveniment special mai ales ca artistul nu a mai organizat o expozitie personala in Bucuresti de 40 de ani, de cand a plecat in Franta.

Expozitie de pictura, desen, fotografie, video a artistului Matei Lazarescu este deschisa la Galeria Romana in perioada 6 martie – 11 aprilie 2020. Una dintre temele prezente in expozitie este trecerea timpului, asa cum il vedem in lucrarile in care apare focul, apa curgatoare sau miscarea insectelor.

Artistul Matei Lazarescu s-a nascut in 1948 in Bucuresti, a absolvit Institutul de Arte din Bucuresti si este membru al grupului Prolog, alaturi de care a expus de multe ori.

"In pictura si in fotografie, lumina si umbra, lumea marunta dezvaluita de microscop, paraul cu stralucirile lui in miscare, pana la norii transformandu-se pe cer, m-au atras mereu, as spune spontan si irezistibil.

M-au preocupat in fotografie si felul in care privim si gandim, cum calatorim intre ele, cu ele…

In ultimii ani, ma atrag lumina patrunzand in spatii intunecate, oglindirile pe pardoseala de piatra, in opozitie dar si in sperata continuare cu iarba si stralucirea de afara, cu animalele minuscule in graba si stradanie perpetua, care m-au readus la film, la video." (Matei Lazarescu, artist vizual)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras