Valentin Scarlatescu – De aici, de unde sunt // Aici, de unde sunt

Valentin Scărlătescu, pictor membru al grupului Prolog, a deschis la Galeria Romană din București, expoziția intitulată "De aici, de unde sunt // Aici, de unde sunt". Puteți s-o vizitați în perioada 23 mai – 17 iunie 2023 și veți fi impresionați de lucrările sale - o explozie de emoție, sensibilitate și nostalgie.

Cu o activitate pedagogică și profesională remarcabile, cu un simț al frumosului și al preciziei care transcede canoanele formale ale “academismului”, artistul Valentin Scărlătescu este și restaurator de pictură murală, de opere de artă clasate ca monumente istorice, din patrimoniul Franței, activitatea sa în această direcție fiind una grăitoare. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru Maison des Artistes din Paris, Franţa, Valentin Scărlătescu a participat la numeroase expoziții personale și de grup, în afara țării, distincțiile și premiile obținute venind ca o recunoaștere naturală a calităților artistice și umane excepționale.

Valentin Scărlătescu simte și trăiește, prin operele sale, în spiritul autentic românesc care l-a însoțit și îl însoțește în continuare. Titlul expoziției poate surprinde, însă reprezintă esența conceptului și a lucrărilor alese: DE AICI, DE UNDE SUNT – loc geografic actual (artistul este stabilit la Paris de peste 30 ani, unde trăiește, lucrează și este foarte apreciat pentru munca sa), AICI, DE UNDE SUNT – pământul natal, locul de origine și seva întregii sale creații, la care se întoarce în mod constant.

Acest material vă este oferit de Programul Catena pentru Artă.