Maia Stefana Oprea – expozitia Pe-trecere pentru mine

Artista Maia Stefana Oprea a decis la finele anului 2019 sa se mute definitiv la casa de la tara. Traiul in mijlocul naturii si lucrul la gradina i-au influentat exprimarea artistica. Lucrarile din expozitia "Pe-trecere pentru mine", deschisa in luna iulie 2020 la Galeria AnnArt, reflecta aceasta schimbare din viata artistei.

"Desigur, aceasta noua paradigma presupune o altfel de relatie cu timpul, de aici si titlul expozitiei „PE-TRECERE PENTRU MINE”, care se refera la petrecerea timpului intre horticultura, viata de familie si activitate artistica. Dupa cum Maia Stefana Oprea insasi marturiseste, „picturile Mindwanderings sunt rezultatul acestor mii de clipe adunate la un loc, sunt noptile mele de petrecere in care pot picta, sunt felul in care las timpul sa ma pe-treaca, sunt creatia ca imersiune.” De asemenea, despre lucrarile din seria „Plans for Building a House” ea conchide ca acestea reunesc in forme diferite de expresie artistica interesele sale actuale: „cladirea unei case pasive ecologice, gasirea unui sistem personal de transformare a materiei reciclate care ar conduce catre sustenabilitate atat in arta cat si in viata, descoperirea permaculturii ca mod de trai, renuntarea lenta la culori sintetice si suporturi prefabricate, fabricarea propriilor pigmenti naturali si a diverselor suporturi de lucru, desfatarile si mahnirile muncii manuale”.

Fie ca trateaza suprafata plana a panzei, fie ca modeleaza piese volumetrice, Maia Stefana Oprea reuseste sa anime intr-o asa masura lucrarile sale, incat acestea, la randul lor, au capacitatea de a inspira vitalitate celor care le exploreaza si colectioneaza." (Ana-Daniela Sultana-Cipariu, curatorul expozitiei)

Expozitia "Pe-trecere pentru mine" a artistei Maia Stefana Oprea este deschisa la Galeria AnnArt in perioada 8 iulie – 31 august 2020.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras