Luminita Gliga – Gand si Culoare

O noua expozitie semnata de cunoscuta artista Luminita Gliga s-a deschis la Biblioteca Academiei Romane – Sala Theodor Pallady. Ampla expozitie reuneste peste 70 de picturi din mai multe teme preferate ale artistei, picturi abstracte in culori puternice.

Expozitia de pictura a artistei Luminita Gliga – Gand si Culoare

In expozitia de fata vreau sa prezint publicului bucurestean cateva dintre temele pe care le-am abordat pana acum – de la peisajul interpretat, de la cele patru anotimpuri, la florile tropicale, orasul, vise, locuri pe care le-am vizitat inafara tarii, toate mi-au fost si imi sunt in continuare surse de inspiratie pentru pictura mea, marturiseste artista Luminita Gliga.
In anul 2014, artista a avut o expozitie personala la Miami, SUA, un loc special care a inspirat-o si a realizat o serie noua de lucrari intitulata « Tropical », prezentata acum la Bucuresti.
Expozitia Gand si Culoare a artistei Luminita Gliga este deschisa la Biblioteca Academiei Romane – Sala Theodor Pallady, Calea Victoriei nr. 125, pana pe 6 februarie 2015.
Evenimentul expozitional a fost sponsorizat de Programul Catena pentru arta.
Despre artista Luminita Gliga
Ar putea fi posibil sa se compare picturile Luminitei cu explorarile istorice din Arta, desi in lucrarile ei vom vedea limba, scrisul unei personalitati unice. Evident, in picturile ei, gasim o cunoastere a naturii, precum si o intelegere a compozitiei, a formei si culorii. Scopul ei clar este evident in exprimarea ideilor care se extind in cunoastere si emotie pentru public.

Pentru a cunoaste literatura, poezia Artei, inseamna a cunoaste persoana care face Arta. Pentru a o sti pe Luminita, vedem si invatam din picturile ei complexitatea si profunzimea personalitatii ei, exprimata prin idei, ganduri si culori prezente in arhitectura operelor sale, spune artistul american Prof. David Kastner.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras