De vorba cu pictorul Corneliu Vasilescu

In luna august 2014 am fost din nou invitati in atelierul artistului Corneliu Vasilescu. L-am gasit lucrand la o noua serie de lucrari de mari dimensiuni, care vor fi expuse la Galeria Senso incepand cu 22 septembrie 2014. Deci o noua ampla expozitie de pictura intitulata Nirvana II semnata Corneliu Vasilescu.

Vizita la atelierul artistului Corneliu Vasilescu


Intrand in atelierul artistului Corneliu Vasilescu am admirat lucrari mai vechi si mai noi, am discutat despre ce inseamna sa fii artist acum in societatea romaneasca si despre preocuparile sale artistice.

Expozitia mea este o atitudine fata de tot ce se intampla. In ceea ce fac eu toate lucrurile se elibereaza de forma, de conventie, de prejudecati si cel mai important se elibereaza de literatura, marturiseste pictorul Corneliu Vasilescu.

Semn si dinamism in pictura abstracta


Arta este un act care se produce din instinct spune artistul Corneliu Vasilescu, care si-a urmat toata viata instinctul personal si calea in pictura abstracta.

Intitulate Dragon, Semn, Safari, Albastru de Sankt Petersburg sau Thassos, picturile din expozitia pe care o pregateste, emana o forta extraordinara. Cu diagonale albastre sau negre pe fonduri albe, lucrarile artistului sunt pline de dinamism.

Campurile cromatice sunt reduse la cateva culori si la un reiaj dezinvolt si ritmat de linii virile, ferme si/sau delicate si agitate aidoma unei tesaturi de traiectorii browniene, ce joaca un rol dinamic in compozitie. Descatusarea de figurativ solicita o diversificare si flexibilizare continua a tehnicilor picturale folosite, ce reclama un plus de elaborare constructiva, spune criticul de arta Corneliu Antim.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras