Liviu Mihai, spontaneitate si emotie

Artistul vizual Liviu Mihai pregateste o ampla expozitie de pictura in aceasta vara, expozitie care va putea fi vizitata la Galeria Senso incepand de marti 13 iulie 2021. In mijlocul pregatirilor pentru expozitie, l-am vizitat la atelier - altarul artistului, locul in care incepe totul, asa cum ne-a marturisit artistul Liviu Mihai

Atelierul este un spatiu intim si foarte important pentru artistul Liviu Mihai. Este ca un cuib, un univers in care se simte confortabil. Toate gandurile pe care le are artistul, toate ideile se construiesc la atelier, acolo capata viata.
Temele pe care le abordeaza Liviu Mihai in picturile sale sunt diverse – subiecte care se leaga de politica, istorie sau actualitatea sa personala. Functionand pe mai multe planuri, avand o structura de lucru emotionala, artistul actioneaza spontan cand isi alege subiectele, penduland intre figurativ si abstract. "Sunt pasionat de figura umana, nu neaparat din punct de vedere anatomic, mai degraba social, istoric, psihologic" spune Liviu Mihai.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras