Limited Edition – Romanian Design 2015

Cea de-a II-a editie a expozitiei ”limited edition / romanian design”, Pantone® 18-1438, un proiect CID Grup - Colaborare&Inovatie in Design a fost gazduita de Galeria 15 Design, Hanul cu Tei.

Pantone® 18-1438 Marsala, culoarea anului 2015

Expozitia, avand ca tema culoarea anului 2015 – Pantone® 18-1438 – Marsala reprezinta o colectie realizata de designeri romani, in editie limitata. Asemanatoare… vinului al carui nume il poarta, ”Marsala”, are toate argumentele necesare pentru a se integra perfect in viata de zi cu zi. Silvia Cornea, Alexandra Ungurelu, Ioana Streza, Constantin Alupoaei, Irina Florea, Adrian Balcau, Roxana Mitarca, Catalin Mugurel Popa, Cristina Bulat, Vlad Pasca, Maria Dermengiu, Flaviana Voiculet-Bursuc, Vlad Oana, Szasz Zsuzsa, Andrei Ivanescu – MScarves si Crepe Black Collar au fost expozantii selectionati la editia din acest an.
Ca o completare la acest eveniment, Sala Amfiteatru a UNArte a gazduit conferinta „Color Trends Summer 2016 and how to translate them in our work” sustinuta de Ingrid Holacsek, Sales Manager Central&Eastern Europe Pantone. Aceasta a detaliat tendintele in materie de culoare pentru vara anului 2015, cat si modalitatile de integrare a acestora in procesul creativ. Tot atunci a avut loc si premierea proiectelor inscrise in expozitia „limited edition / romanian design” Pantone® 18-1438 Marsala la sectiunile cea mai corecta implementare a culorii anului, cea mai originala implementare a culorii anului si obiectul cel mai apreciat de public.
Acest proiect a fost realizat cu sustinerea: Pantone® si Grup Transilvae, Partener Autorizat Pantone®, UAP – Filiala Design Bucuresti, Uniunea Artistilor Plastici, Galeria 15 Design, Universitatea Nationala de Arte

Despre CID Grup – Colaborare & Inovatie in Design

Acest grup de designeri romani are ca scop promovarea designului romanesc de produs, sustinerea membrilor sai si a initiativelor de grup in acest domeniu. Grupul vizeaza afilierea la entitati cu specific de design, prin comunicare si participare expozitionala atat la nivel national cat si international. Colaborarea, inovatia si diferentierea sunt principalele puncte de interes in activitatea acestui grup din care fac parte designerii de obiect si produs (ceramica, obiect, mobilier, bijuterie si textil) Silvia Cornea, Adrian Lupu, Alexandra Ungurelu, Catalin Mugurel Popa, Gheorghiu Mihnea-Vlad, Vlad Bostina si Dana Bostina, Alupoaei Constantin, Gabriel Decebal Cojoc, Irina Florea, Alina Rizescu si Bogdan Stefanescu, Adrian Balcau, Alis Lalu, Andreia Gabriela Popescu, Andrei Stefanescu si Elena Stefanescu, Dragos Motica, Ioana Streza, Roxana Mitarca.
Senso TV a fost Partener Media al acestui eveniment.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Alexandra Pasca, CID Grup