Levant dupa Levant – Sorin Ilfoveanu

Expozitia Levant dupa Levant prezinta cele mai noi lucrari de pictura realizate de cunoscutul artist Sorin Ilfoveanu in anii 2014 - 2015. Expozitia poate fi vizitata la Galeria AnnArt pana pe 7 noiembrie 2015.

Povesti din Levant in expozitia artistului Sorin Ilfoveanu

Artistul Sorin Ilfoveanu este constant preocupat de lumea bizantina, ale carei povesti le aduce in contemporaneitate. Noutatea seriei este data de amplitudinea paletei cromatice, subtil dominate de prezenta violetului.
Am incercat sa pastrez legatura cu un limbaj traditional al imaginii, ce vine din fresca – icoana bizantina, miniatura, din arta arhaica din jurul Mediteranei, pe care l-am modelat stilului meu. Traditia ca intoarcere la originile pe care sa construiesti ceva nou; dozaj discret al vechilor semnificatii care sa duca la semnificatii noi. Odata intrata in stilul tau, o idee devine personala. Scufundandu-te in imaginea unei miniaturi, creezi premisele unei imagini ce apartine stilului tau: inlaturand crustele sedimentare din contextul miniaturii secolului XI – XII, produci un text nou.

Diferitele fragmente dintr-o miniatura devin fluidul care circula in desenul tau. Eliberandu-l de limitarile temporale si spatiale, devine prezent. (Sorin Ilfoveanu)

Despre cariera artistului Sorin Ilfoveanu

Sorin Ilfoveanu este unul dintre cei mai importanti pictori romani contemporani, cu o reputata activitate de profesor si rector al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Elev al maestrului Corneliu Baba, Sorin Ilfoveanu are lucrari in expozitii, muzee si colectii private importante ale lumii, de la Paris la Tokyo, de la Bucuresti la Oslo si Perugia. A participat la Bienala de la Venetia in 1987, este decorat cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Mare Ofiter si laureat al Marelui Premiu Prometheus pentru Opera Omnia in 2011.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras