La Galeria Romana s-a deschis o interesanta expozitie internationala de arta contemporana care prezinta 26 de artisti renumiti din Italia, Spania, Elvetia, Olanda, Austria, Belgia, Franta, alaturi de cunoscuta artista Georgeta Stefanescu, care reprezinta Romania. Expozitia este intitulata Bucuresti in Arte si este curatoriata de criticul si istoricul de arta italian Sabrina Falzone.
In deschiderea expozitiei a avut loc un performance de muzica live sustinut de artistul italian Giovanni Imparato.
Expozitia Internationala de Arta Contemporana Bucuresti in Arte este deschisa la Galeria Romana in perioada 19 iunie – 3 iulie 2018.
Proiectul expozitional se doreste a fi un dialog intre diferite expresii artistice inspirate de arta din diverse parti ale lumii. Nu fragmentarea, ci unitatea si dialogul sunt cuvintele-cheie ale acestei expozitii.
Pentru centenarul pe care Romania il sarbatoreste in acest an, Georgeta Stefanescu este invitatul special pentru tara noastra. O sala intreaga este dedicata cercetarii artistice a Georgetei Stefanescu, care prezinta o colectie de lucrari in memoria sotului ei.
Invitatul de onoare pentru Italia este Folegatti Monica, cunoscut sculptor italian, care imbogateste expozitia cu o sculptura impresionanta intitulata Dreda, realizata in teracota si cupru.
O parte a expozitiei este dedicata artei spaniole, reprezentata de Julio Saldana Manero si de grupul artistic Art Nou, format din: Cinta Agell, Esther Arnuelos, Rosalia Colomer, Esperanca Garcia, Fina Gimenez-Checa, Clara Gracia, Higuera, Alicia Miner, Nietto, Ana Solanas si Andres Vijande.
O alta parte a expozitiei este dedicata artei italiene cu lucrarile sculptorilor Monica Folegatti, Chiara Rossato si Daniela Rancati, intre alti artisti italieni: Giuseppina Taddei, Liana Degan, Daniela Giovannetti, Silvio Natali, Massimo Rivenci, Moirym si Carmela Scialo.
O lucrare de Jeannette Rutsche, artista de origine elvetiana, se inspira din filozofia orientala, cu referire speciala la intelepciunea chineza. In cele din urma, din Austria sosesc picturi de Roswitha Schablauer, din Belgia vin lucrarile lui Frans Frengen si din Franta cele ale Florencei Pages.
Acest eveniment reuneste arta din diverse parti ale lumii, intarind conceptele de unitate si dialog intre popoare si culturi. (Sabrina Falzone, critic si istoric de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras