Laurentiu Damian despre filmul Marginenii

In deschiderea expozitiei "Cultura populara in opera pictorului Viorel Marginean" de la Muzeul ASTRA din Sibiu, a fost proiectat filmul "Marginenii - Tatal si fiul", realizat de Laurentiu Damian in anul 2020. Cunoscutul regizor a fost prezent la eveniment si a povestit despre realizarea acestui captivant film documentar si despre intalnirea cu maestrul Viorel Marginean, marturisind ca s-a bucurat sa-l intalneasca pe acest om interesant si special.

Martor al existentei acestui artist, Laurentiu Damian spune despre Viorel Marginean ca “era un om de o rigoare extraordinara, din cand in cand avea o voluta a unor cuvinte care fixau foarte limpede ce doreste el sa spuna.”
In filmul regizat de Laurentiu Damian, il descoperim pe Viorel Marginean in complexitatea personalitatii sale. “Daca ar trebui sa spun ce m-a impresionat este naturaletea cu care ne-a lasat sa patrundem in atelier, sa rascolim picturile, sa alegem uneori ce ni se pare noua ca este interesant si nu lui” marturiseste Laurentiu Damian.
Descoperim in filmul “Marginenii”, relatia dintre cei doi artisti – tata si fiu, provocati sa vorbeasca unul despre altul in cadrul unor ample interviuri realizate in studiourile lor de creatie.


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.