Cartea Arta contemporana. Istorie si geografie scrisa de criticul de arta Catherine Millet, publicata initial in Franta, a fost tradusa in romaneste si a fost lansata in data de 25 noiembrie 2017, la Institutul Francez Bucuresti. Cartea este o buna initiere in arta contemporana declara autoarea Catherine Millet, care a participat la acest eveniment si a sustinut o conferinta intitulata Art Press si arta contemporana in Europa de Est.
Volumul aparut la Editura Vellant a fost prezentat de George Banu, membru de onoare al Academiei Romane, Alex Radu, director al Editurii Vellant si Calin Stegerean, curator al evenimentului.
Volumul Arta contemporana. Istorie si geografie reconstituie genealogia artei contemporane si ii identifica specificitatile, atit de intrepatrunse cu mecanismele care anima astazi societatea. Pe de alta parte, sunt identificate mijloacele cu care arta contemporana opereaza, fie de natura plastica, materiala, fie de natura imateriala a unor concepte si conceptii specifice, oferind publicului accesul la semnificatia unor termeni ai artei contemporane, la parcursul si avatarurile artei internationale din ultima jumatate de secol.
Catherine Millet este redactor sef al revistei Art Press care apare la Paris, critic de arta si curator. A fost comisar al Bienalei de la Paris (1971, 1977), comisar al Frantei pentru bienalele de arta de la Sao Paulo (1989) si Venetia (1995) si este autoarea mai multor carti despre arta contemporana.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras