10 pentru deceniul X

Expozitia 10 pentru deceniul X - Incursiune in pictura anilor ’90: atunci si acum organizata de ELITE ART Club UNESCO este deschisa la Galeria Municipiului Bucuresti in perioada 28 aprilie - 16 mai 2010. Expozitia aduce in discutie perioada de creatie mentionata, prin invitarea a zece artisti – absolventi ai acelor ani.

Francisc Chiuariu, Constantin Cioc, Suzana Dan, Raluca Ilaria Demetrescu, Florian Lucan, Tudor Marinescu, Florin Mocanu, Cosmin Petru Paulescu, Octav Popescu-Pilat si Roman Tolici ne dezvaluie prin lexicul lor de semne vizuale o parte din spiritul unui deceniu extrem de interesant, dificil de abordat datorita diversitatii dar, credem noi, demn de luat in consideratie. Cifra zece, cea a anilor si absolventilor, poate fi interpretata doar in acest context si ca o nota de excelenta pentru o perioada de creatie cu nimic mai prejos decat cele care deocamdata se bucura de o literatura de specialitate mai larga.

Printr-o serie de interviuri – puzzle, artistii ne dezvaluie si prin cuvinte (in catalog) cum au vazut atunci, respectiv, cum vad acum perioada.

curator Mihai Plamadeala